Grafika 3D

Odpowiedz Nowy wątek
2003-03-28 15:31
0

Jak wyświetlić obraz z rozszerzeniem max ?


Je

Pozostało 580 znaków

2003-03-28 16:07
0

A jaki program tworzy te pliki ?
Poszukaj komponentu, ale wątpie czy go znajdziesz :).
Obczaj jak zbudowany jest ten plik (o ile jest udostępniona specyfikacja)
A poza tym to głupie pytania zadajesz..

Pozostało 580 znaków

2003-03-28 16:36
0

max to pliki programu 3D Studio MAX. Lepiej odpóścić sobie tego typu pliki i przekonwertować je, na jakiś inny powszechnie używany do wyświetlania format.


Jest jeszcze jeden błąd :)
Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.

Pozostało 580 znaków

2003-03-28 17:00
0

zainstaluj sobie 3d studio i wyrenderuj sobie tą scene do jpg'a na przykład . Są specjalne przeglądarki do plików max ale wątpie żebyś mógł tak po prostu w BCB wyświetlić ten plik . Zwłaszcza że to jest scena a nie konkretny obraz , na tą scene można patrzeć na nieskończenie wiele sposobów , więc nie jest możliwe tak po prostu wyświetlenie tego pliku . Najlepiej jak mówie zainstaluj sobie 3d studio , w scenie stwórz kamere i wyrenderuj obraz dla odpowiadających ci ustawień kamery ( kąt , położenie , przybliżenie itd ) .
p.s. kiedyś jak bawiłem sie 3d studio zrobiłem jedną animacje która renderowała mi sie 300 godzin ( renderowałem na raty ) !!!! od tamtej pory stwierdziłem że nie mam czasu na ten program ;)


Pozostało 580 znaków

2003-03-28 17:55
0

p.s. kiedyś jak bawiłem sie 3d studio zrobiłem jedną animacje która renderowała mi sie 300 godzin ( renderowałem na raty ) !!!! od tamtej pory stwierdziłem że nie mam czasu na ten program ;)

Brat kiedyś zrobił malutkiego, przezroczystego i prostego żuczka z lustrzanymi oczami. Renderowało na 320x240 w ponad 2 godziny (zdążyliśmy obejrzeć film :) ).
A co do wyświetlania w BCB to pod Delphi (a wiec pod BCB pewnie też) widziałem komponent do wyświetlania VRML (też 3D, ale wektorowe). Być może jest też do 3D max (ale na pewno bez renderingu).


Jest jeszcze jeden błąd :)
Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.

Pozostało 580 znaków

2003-03-30 14:48
0

Ale jeśli ktoś zrobił całą mape w 3d np: do jakieś gry samochodowaj i chce w 1 pliku wyświetlić ją w C++


Programuj nawet przez sen !!
Qbasic -> Turbo Pascal -> Delphi -> BCB i znowu Delphi

Pozostało 580 znaków

2003-04-02 15:53
0

Czy ktoś mi powie jak wyświetlić trójwymiarową mape z rozszerzeniem map ?


Je

Pozostało 580 znaków

2003-04-02 23:57
0

Podaj maila to prześle ci program wczytujący plik 3Dstudio, troche tego jest. Może ci to coś pomoże. [cygaro] [cygaro] [cygaro]


Kropla drazy skale nie sila lecz ciaglym kapaniem

Pozostało 580 znaków

2003-04-03 14:18
0

[email protected]


Je

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0