wykrywanie pixeli w c++

Odpowiedz Nowy wątek
2020-03-26 15:13

Rejestracja: 1 tydzień temu

Ostatnio: 4 dni temu

0

Witam,

Posiadam środowisko C++ Builder 6 i chce zrobić prosty program, który w oknie co określony czas wykrywa kolor danego pixelu i klika przycisk.

Np. prawy dolny róg ekranu ma kolor 0x1F2126, więc program klika przycisk E,
A jeżeli kolor jest inny, to symuluje kliknięcie Q.

Czy to jest łatwy i w zasięgu moich możliwosci (dopiero co pobrałem srodowisko) program?

Pozostało 580 znaków

2020-03-26 15:54

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 5 godzin temu

1

Do pobrania koloru WinApi GetPixel, potrzebujesz rozdzielczość i HWND pulpitu poszukaj w google są na to różne metody zależnie od wersji Windows.

Symulacja przycisku
https://stackoverflow.com/que[...]-to-simulate-a-key-press-in-c

Pozostało 580 znaków

kq
2020-03-26 16:15
kq
Moderator C/C++

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 31 sekund temu

Lokalizacja: Szczecin

0

Co do C++Builder 6 - to środowisko jest pełnoletnie. Użyj czegoś nowocześniejszego. Nawet Qt.


edytowany 1x, ostatnio: kq, 2020-03-26 16:16

Pozostało 580 znaków

2020-03-26 16:31

Rejestracja: 1 tydzień temu

Ostatnio: 4 dni temu

0

No rozumiem, ale gra ma HS i np. takie coś można zrobić za pomocą ahk czy autoit x razy prościej, 10 linijek i gotowe, ale hs ich blokuje.
A podobno c++ b 6 działa

co to jest HS? - MarekR22 2020-03-26 17:01

Pozostało 580 znaków

2020-03-26 17:04

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 1 minuta temu

2

Jeśli chodzi o gry to one używają OpenGL/DirectX/..., które mają niewiele wspólnego z WinAPI, z którego korzystają toole do automatyzacji jak AHK.
To nie jest żadna "ochrona" tylko po prostu inne API i po prostu do zawartości ekranu trzeba się dobrać inaczej.


Jeśli chcesz pomocy, NIE pisz na priva, ale zadaj dobre pytanie na forum.
edytowany 1x, ostatnio: MarekR22, 2020-03-26 17:06

Pozostało 580 znaków

2020-03-26 17:09

Rejestracja: 1 tydzień temu

Ostatnio: 4 dni temu

0

Generalnie to wygląda tak:

Napisałem w AutoIT prosty skrypt

Wykrywa pixel ---> klika klawisz
I tak 3 razy
I to jest właściwie koniec. Na pulpicie działa, w grze też działa, ale nie działa w grze na serwerze multiplayer, dlaczego?
Podobno to hackshield, czy tam antycheat.
Nie wiem czym to jest spowodowane..

Moze jest jakieś rozwiązanie dot. AHK albo AutoIT, a nie męczyć się z c++?\
Gra to MTA XD

Pozostało 580 znaków

2020-03-26 17:27

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 3 minuty temu

0

Jak gra ma jakiś choćby pół-profesjonalny system zabezpieczeń przed automatyzacją —a piszesz, że ma — to łatwo i szybko tego nie zrobisz…

Pozostało 580 znaków

2020-03-26 17:36

Rejestracja: 1 tydzień temu

Ostatnio: 4 dni temu

0

No ok, ale takie boty powstają i ludzie ich używają. Podobno MTA nie wykrywa c++ builder 6, więc ja w tym chce to zrobić, dlatego nie używam nowszej wersji

Pozostało 580 znaków

2020-03-26 18:18

Rejestracja: 3 miesiące temu

Ostatnio: 57 sekund temu

1

https://www.unknowncheats.me/forum/index.php

Odsyłam do tego forum po nauki lub chętnego do wykonania wspomagacza za pieniążki. Temat wiele razy poruszany i to nie jest kilka linijek kodu, tak jak to sobie wyobraziłeś.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0