C++ if i zmienne po przecinku

Odpowiedz Nowy wątek
2019-08-01 15:47

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 10 miesięcy temu

0

Witam wszystkich,

Czy ktoś spotkał się kiedyś z taką formą wyrażenia w funkcji if?
Wie może ktoś jak to dokładnie działa?

Przykład:

struct creature
{
    int x;
    int y;
    int z;
};

struct player
{
    int id;
    creature vbase;
};

int main()
{

    int x = 32;
    int y = 33;
    int z = 7;

    int cx = 31;
    int cy = 32;
    int cz = 7;

    creature player;

    player.x = x;
    player.y = y;
    player.z = z;

    **if ((player, cx, cy, cz + 1, 1, 1))** //-> chodzi mi o ten zapis.
    {
        return true;
    }
}

Pozostało 580 znaków

2019-08-01 17:21

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 11 minut temu

1

Rok 2002 niczego nie tłumaczy.
Nadal można spotkać takich co napiszą takie cudo bo się "znają" na rzeczy i trzeba się ze światem podzielić.
Moja rada jest taka: nie wszystko złoto co się świeci. W internecie jest większość kodu jest pokracznie napisana. Na czymś takim po prostu nie należy się wzorować. przyznaję jednak, że to jest przypadek szczególny.


Jeśli chcesz pomocy, NIE pisz na priva, ale zadaj dobre pytanie na forum.

Pozostało 580 znaków

2019-08-01 17:29

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 31 minut temu

0

Mialem na mysli dekompilacje. Z binarki i tak kodu zrodlowego nie wyciagniesz, mozesz tylko taki o podobnym dzialaniu wypluc ciekawskiemu użytkownikowi

edytowany 2x, ostatnio: stivens, 2019-08-01 17:29

Pozostało 580 znaków

2019-08-01 17:42

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

2
   if ( (*(player->_vptr.TCreature + 3))(player, x, y, z, 1, 0) )
       goto LABEL_20;

LABEL_20:

Prawdziwy WTF polega na tym, że to goto jest bez sensu, skoro skacze do bezpośrednio następnej instrukcji.

edytowany 1x, ostatnio: Azarien, 2019-08-01 17:43
No wlasnie o.O - stivens 2019-08-01 17:43

Pozostało 580 znaków

2019-08-01 18:15

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 10 miesięcy temu

0

Tutaj chodzi bardziej o zrozumienie procesu niź źródła, a co do goto podejżewam że to program dekompilujacy sobie tak to tłumaczył mapujac skoki z asm

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0