Problem z argumentami w Visual C++

Odpowiedz Nowy wątek
2003-02-09 17:44

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

:-| Jak za w Visual C++ odpalić program który potrzebuje argumentów które są zawarte w zmiennych (są trzy argumenty)????

Pozostało 580 znaków

2003-02-09 23:02

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Witam, czy sprecyzować swoje pytanie, bo zabardzo niewiem oco ci chodzi[???].

Pozostało 580 znaków

2003-02-10 00:09

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

czy chodzi ci o argumenty funkcji main() //exeka? bo jakos tak zawile sie zapytales?


jakby co:GG4627724

Pozostało 580 znaków

gruber
2003-02-10 07:32
gruber
0

Za pomocą polecenia WinExec("",) można odpalać aplikacje. Ja chcę odpalić aplikacje która potrzebuje argumentów (np. jest programik format i on potrzebuje argumentu c:d: itd..). Ale argumenty są zawarte w zmiennych.

Pozostało 580 znaków

2003-02-10 11:05

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

hmm nie wiem jak jest w VC++ bo ja siedze nadal pod DOSem ,ale mozna to zrobic jedna z funkcji spawn() lub execl() niepamietam dokladnie ktora pozwala podac argumenty(poszukaj w helpie bo tych funkcji jest chyba z 10) tyle odnosnie uruchamiania "procesu potomnego" - bo tak sie powinienes zapytac

twoj przyklad z tym format to znowu inna bajka (tak mi sie wydaje),
jest to polecenie systemowe wiec trza uzyc fun. system(); tylko ze jest problem z argumentami (patrz forum -bylo cos ostatmio),

jak format - to pewmie jakis trojan heh


jakby co:GG4627724

Pozostało 580 znaków

2003-02-10 18:09

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Jeden typ pisał mi coś takiego :
WinExec("/"ŚCIEŻKA_DOSTĘPU" -L -S,...);
Mi nie chodziło (może dla tego, że nie wiem gdzie wpisać nazwy zmiennych...) według niego to chodzi. To co ty piszesz to też nie kumam.Napisz troche prośćiej!!!!!! [???]

Pozostało 580 znaków

Syriusz
2003-02-15 11:54
Syriusz
0

Stary, tak zamieszałeś to pytanie, że głowa boli. Sprecyzuj, co masz i co chcesz osiągnąć, a JA ci pomogę na setę!!!

Pozostało 580 znaków

2003-02-15 12:17

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Pisze programik który uruchmia inny programik tylko ze ten programik który chce uruchomić potrzebuje argumentów (trzech argumentów). Najtrudniejsze w tym wszystkim jest to, że te argumenty są zawarte w zmiennych.

Wczytaj się dokładnie i skumasz o co chodzi. [czytaj]

Pozostało 580 znaków

2003-02-15 13:14

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

jeśli argumentem WinExec() jest char pointer ( char* , char [] )
to możech napisać :

char arg1,arg2;
char tab[100];
sprintf(tab,"/"tutaj ścieżka dostępu/" -%c -%c",arg1,arg2);
WinExec(tab);

ale nie mam pojęcia czy będzie działało


Pozostało 580 znaków

2003-02-15 13:22

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Ale są TRZY (3) argumenty. :-|

Pozostało 580 znaków

2003-02-15 13:28

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

dalej nie wiem czy o to chodzi :

[code]char arg1,arg2,arg3;
char tab[100];
sprintf(tab,"/"tutaj ścieżka dostępu/" -%c -%c -%c",arg1,arg2,arg3);
WinExec(tab); [/code]


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0