Obsługa formularza PHP błąd

0

Witam. Pojawił mi się błąd po wywołaniu obsługi formularza :

title

Dziwne iż błąd wskazuje na linie 34 której nawet nie ma w kodzie PHP. Oto kody PHP :
raport_produkty

<?php
require_once("info.inc");
$conn=mysqli_connect($host,$login,$haslo,$baza);
$sql="select nazwa,cena from w_produkty";
$r=mysqli_query($conn,$sql);
echo "Produkt - Cena <br><br>";
while($rekord=mysqli_fetch_array($r)){
echo $rekord["nazwa"];
echo " - ";
echo $rekord["cena"];

echo " ";

echo "<a href='http://localhost/joomla/index.php/2-uncategorised/110-obs-ilosc-sztuk-php?nazwa=". $rekord["nazwa"]."'>Kup</a><br>";
}
mysqli_close($conn);
?>

formularz_produkty

<?php
require_once("info.inc");
$nazwa=$_GET["nazwa"]; 
$conn = mysqli_connect($host,$login,$haslo,$baza);

$sql="INSERT INTO zamowienia (nazwa, id_statusu) VALUES('".$nazwa."', 1)";
$result=mysqli_query($conn, $sql);

mysqli_close($conn);
?>

<form method="post" action="http://localhost/joomla/index.php/2-uncategorised/111-obs-zapisz-zamowienie-php">
Formularz zamowienia<br><br>
Ilosc sztuk:<br>
<input type="text" name="ilosc_sztuk"/>
<br><br>Nazwa kupujacego:<br>
<input type="text" name="nazwa_kupujacego"/>
<br><br>Adres:<br>

<input type="text" name="adres"/>
<br><br>
<input type="submit" value="Zapisz"/>
</form>

i obsługa formularza:

<?php
$ilosc_sztuk=$_POST["ilosc_sztuk"];
$nazwa_kupujacego=$_POST["nazwa_kupujacego"];

$adres=$_POST["adres"];
require_once("info.inc");
$conn=mysqli_connect($host,$login,$haslo,$baza);
$sql="SELECT id_zamowienia FROM zamowienia ORDER BY czas_zlozenia DESC LIMIT 1";
$r=mysqli_query($conn,$sql);

while($rekord=mysqli_fetch_array($r)){
$id_zamowienia=$rekord["id_zamowienia"];

}

echo "Gotowe! Twoj numer zamowienia to: ";

echo $id_zamowienia;

$sql="UPDATE  zamowienia SET ilosc_sztuk='".$ilosc_sztuk."', nazwa_kupujacego='".$nazwa_kupujacego."', adres='".$adres."' WHERE id_zamowienia='".$id_zamowienia."'";

$r=mysqli_query($conn,$sql);
mysqli_close($conn);
?>

Czy wie ktoś w czym tkwi problem?

0

Po pierwsze to chyba wybrane jest forum C a nie PHP, poproś o przeniesienie.
Błąd wskazuje na linie już pewnie "keszowanych" plików, nie znam dokładnie Joomla pod kątem zarzadzania widokami, ale masz nazwę i lokalizację pliku. Ewidentnie coś z pobieraniem danych z bazy i id_zamówienia.

0

Właśnie co może być nie tak z pobieraniem skoro inne pobierania działają? To bardzo dziwny błąd ponieważ koledze wszystko działa a robił tak samo. Takiej lokalizacji nie ma ponieważ rozszerzenie sourcer jest wgrywane raz do joomli właśnie w celu odczytu formularzy itd. i teraz takiej lokalizacji tam nie ma.

1

Spróbuj zrobić normalnego var_dump dla wyników zapytania.

0

Przepraszam ale jak to zrobić? :D bo nie orientuje się zabardzo :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0