Spoj dlaczego błędna odpowiedź

Odpowiedz Nowy wątek
2019-01-05 10:33

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

0

Wydaje mi się że wszystko jest dobrze, przykłady robi poprawnie. Nie mogę dojść co zrobiłem źle.

#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{
int a,b;
string c;
while(cin>>a)
{
cin>>c>>b;
if(c=="==")
{
    if(a==b)cout<<1<<endl;
    else cout<<0<<endl;
}
if(c=="<=")
{
    if(a<=b)cout<<1<<endl;
    else cout<<0<<endl;
}
if(c==">=")
{
    if(a>=b)cout<<1<<endl;
    else cout<<0<<endl;
}
}
}

zadanie to https://pl.spoj.com/problems/KC015/

edytowany 3x, ostatnio: nikt123123, 2019-01-05 10:50

Pozostało 580 znaków

Wesoły Rycerz
2019-01-05 10:43
Wesoły Rycerz
0

Za kazdym razem sprawdzasz 3 warunki. Jesli 1 warunek bedzie spelniony to sprawdzi kolejne dwa wiec mozesz miec sytuacje ze dla pojedynczych danych wejsciowych bedziesz mial 3 odpowiedzi, np. 100.

Nie ma możliwości by naraz c=="==" i c=="<=" - nikt123123 2019-01-05 10:51

Pozostało 580 znaków

2019-01-05 10:54

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 1 godzina temu

Lokalizacja: Hong Kong

1

przeczytaj sobie tresc zadania, konkretnie - "Przyjmujemy, że żadna z liczb nie ma więcej niż 1000 cyfr." int ci tego nie pomiesci

Pozostało 580 znaków

2019-01-05 10:54

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 11 godzin temu

1

Przyjmujemy, że żadna z liczb nie ma więcej niż 1000 cyfr.

Do int raczej nie zmieścisz takich liczb ;)


Wole wizerunek z nożem w zębach, przejść po trupie
Niż zgrywać ćwierćinteligenta z piórkiem w d.
wygralam o 2 sec :) - katelx 2019-01-05 11:46
Panie przodem :) - tajny_agent 2019-01-05 17:29

Pozostało 580 znaków

2019-01-05 11:14

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

0

Czyli trzeba to zrobić jako napis?

Można spróbowac. - lion137 2019-01-05 11:26

Pozostało 580 znaków

2019-01-05 11:20

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 9 minut temu

0

Z treści: Zestawy składają się z [...], symbol relacji (==, !=, >= lub <=)[...]. W pierwszym poście obsługujesz tylko trzy z czterech.

Pozostało 580 znaków

2019-01-05 11:32

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

0
lubie_programowac napisał(a):

Z treści: Zestawy składają się z [...], symbol relacji (==, !=, >= lub <=)[...]. W pierwszym poście obsługujesz tylko trzy z czterech.

Zmieniłem, dalej zła odpowiedź

Dodaj jeszcze wczytywanie oraz porównywanie liczb jako stringi tak jak pisali poprzednicy. Bez tego ani rusz. - lubie_programowac 2019-01-05 11:35

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0