Jak korzystać z przerwań systemowych w C?

Odpowiedz Nowy wątek
2015-02-21 22:18
0

Witam!
Chciał bym się dowiedzieć jak korzystać z przerwań systemowych w języku C,są może jakieś kursy na internecie?


Jesteśmy Anonymous. Jesteśmy Legionem. Nie przebaczamy. Nie zapominamy. Spodziewajcie się nas.

Pozostało 580 znaków

2015-02-22 01:38
0

Z czego? Przerwania to ma procesor. Żeby z nich korzystać trzeba odpowiednio użyć kontrolera przerwań (lub czegoś w tym stylu, kontroler to czasami zbyt duże słowo) oraz zdefiniować procedury obsługi przerwania. To wszystko zależy od konkretnego procesora i kompilatora też. Powiedz może dokładniej co chcesz zrobić.


"(...) otherwise, the behavior is undefined".

Pozostało 580 znaków

2015-02-22 17:34
0

Chciał bym się dowiedzieć jak korzystać z przerwań systemowych w języku C

Jakiego systemu?

Pozostało 580 znaków

2015-02-28 01:22
0

No chciałbym napisać keyloggera na DOS'a,nie umiem jeszcze wiele ale chciałem chociaż zobaczyć jak to się robi


Jesteśmy Anonymous. Jesteśmy Legionem. Nie przebaczamy. Nie zapominamy. Spodziewajcie się nas.

Pozostało 580 znaków

2015-02-28 14:40
0

Nie wiem czy dobrze myślę, ale żeby napisać keyloggera na poziomie przerwań to trzeba mieć dostęp do źródeł systemu(DOS). Jeżeli nie masz to możesz jedynie w swoim programie obsługiwać klawiaturę. Keyloggera nie napiszesz

kod Msdosa jest od jakiegos czasu publiczny - spartanPAGE 2015-02-28 15:04
a to nie wiedziałem - stryku 2015-02-28 15:37

Pozostało 580 znaków

2015-03-01 07:27
Rev
2015-03-03 09:48
0

http://www.digitalmars.com/rtl/tsr.html
http://support.microsoft.com/kb/28568


Szacuje się, że w Polsce brakuje 50 tys. programistów
edytowany 1x, ostatnio: vpiotr, 2015-03-03 09:51

Pozostało 580 znaków

2015-03-06 17:21
0

A czy tsr.h z digital mars'a zadziała w gcc?


Jesteśmy Anonymous. Jesteśmy Legionem. Nie przebaczamy. Nie zapominamy. Spodziewajcie się nas.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0