Przyciski, jak zapętlić po if

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-03 13:27
1

Witam,
Po wciśnięciu przycisku program wykonuje się poprawnie, i zatrzymuje
w ostatnim if potem przyciski już nie działają.
Jak zapętlić taki program? Proszę o jakieś wskazówki.
while(1) {
_ON;

            if(!key_lock_1 && !(PIND & KEY1)){
                                      key_lock_1=1;
            start();
                    }else if (key_lock_1 &&(PIND & KEY1))key_lock_1=0;

            if(!key_lock_2 && !(PIND & KEY2)){
                                      key_lock_2=1;
            pow();
                    }else if (key_lock_2 &&(PIND & KEY2))key_lock_2=0;

if( !Timer1 ) {

            if(((d==(ram_cfg.d))&&(e!=(ram_cfg.e))&&(x!=0))){

                    PORTB ^= CLK;
                            for(s++;(s==(ram_cfg.s-1));){
                                     s=0;
                                             if(ram_cfg.d==0){
                                                    ram_cfg.d=1;
                                                     PORTC &= ~PR_5;
                                                     _delay_ms(500);
                                                     PORTC &= ~PR_6;
                                                     _delay_ms(800);}
                                                     else{
                                                             ram_cfg.g=0;
                                                             ram_cfg.e=0;
                                               }}}

            if(((d!=(ram_cfg.d))&&(e!=(ram_cfg.e))&&(x!=0))){
                    PORTB ^= C;
                            for(s++;(s==(ram_cfg.s-2));){
                                s=0;
                                                    ram_cfg.g=0;
                                                    ram_cfg.e=0;

                                        }}
            if(((d!=(ram_cfg.d))&&(e!=(ram_cfg.e))&&(y!=0))){            
                                            PORTB ^= C;
                                                    for(s--;(s==(0));){
                                                    PORTC &= ~PR_6;  //<=======
                                                    }
                                }

}}
return 0;}

edytowany 1x, ostatnio: jokari, 2015-01-03 18:48

Pozostało 580 znaków

2015-01-03 13:35
0

nuke.jpg

Nie ma innej rady. Skasuj to i napisz od nowa. Tym razem z głową...

  • nuke.jpg (0,06 MB) - ściągnięć: 51

Na PW przyjmuje tylko (ciekawe!) zlecenia. Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0