Wykrywanie ilości rdzeni C++/CLR

Odpowiedz Nowy wątek
2014-10-25 00:23

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0

Cześć, przeszukuję forum lecz nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Jak wykrywać ilość rdzeni na komputerze z poziomu C++/CLR? Niestety z poziomu

std::thread

nie jestem w stanie tego zrobić gdyż nie współpracuję z CLR.

Pozostało 580 znaków

2014-10-25 00:34

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

2

WinApi się kłania -> GetSystemInfo, w SYSTEM_INFO zwraca pole dwNumberOfProcessors oraz dodatkowo funkcja GetLogicalProcessorInformation


Pozostało 580 znaków

2014-10-25 00:35

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 3 dni temu

0

http://stackoverflow.com/ques[...]number-of-cpu-cores-via-net-c

Infinito napisał(a):

Niestety z poziomu

std::thread

nie jestem w stanie tego zrobić gdyż nie współpracuję z CLR.
że co?


Wykonuję programy na zamówienie, pisać na Priv.
Asm/C/C++/Pascal/Delphi/Java/C#/PHP/JS oraz inne języki.

Pozostało 580 znaków

2014-10-25 00:40

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0

@Bartosz Wójcik Dziękuję, spróbuję tym sposobem.
@_13th_Dragon Przy próbie kompilacji programu C++/CLR i dodaniu biblioteki <thread> wyrzuca mi error, że nie współpracuje ona z CLR niestety. Sam się zdziwiłem.

Pozostało 580 znaków

2014-10-25 14:20

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 13 godzin temu

0

Jak piszesz w C++/CLI to używaj klas z .NETa a nie z STL.
.NET ma własne thready.

Pozostało 580 znaków

Rev
2014-10-25 14:53
Rev
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 tygodnie temu

System::Environment::ProcessorCount


Napisz chociaż, że to nie liczba rdzeni procesora, ale liczba "wirtualnych" rdzenia włączając technologie jak HT. - Bartosz Wójcik 2014-10-25 17:54

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0