Obsługa gamepad'a w c++ (najlepiej w allegro)

0

Jak napisałem w temacie chciałbym dodać do programu obsługę gamepada(nie joysticka'a-naciołem się na tej nazwie).
Czy jest to możliwe w c++ (najlepiej by było w allegro)?

0

http://alleg.sourceforge.net/stabledocs/en/alleg007.html

Ponieważ czuję się do tego zobowiązany: NIE polecam allegro.

0

Nie da sie?

0

większość jest w C++. nie wiem czy się da w allegro. ale są biblioteki w których się da. możesz też używać funkcji specyficznych dla systemu operacyjnego, czyli pod Windows biblioteki DirectInput.

i gamepad ma znacznie więcej wspólnego z joystickiem niż np. z suszarką do włosów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0