odczyt danych z innej aplikacji

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-26 05:54
0

Witam

Czy jest możliwe, odczytanie informacji z innej aplikacji? Jeśli tak to prosze o naprowadzenie mnie jak to zrobic.

Wrzucam link do screena jak ona wyglada

http://imageshack.us/photo/my-images/263/beztytuuswa.png

Pozdrawiam
Przemek

edytowany 1x, ostatnio: mlodylamer, 2011-08-26 05:54

Pozostało 580 znaków

2011-08-26 09:11
Rev
0

Najpierw się upewnij czy program nie ma żadnego API :). Potem przejedź program Spy++, być może to jakaś standardowa kontrolka i będzie się dało dane odczytać za pomocą funkcji typu GetText i innych. Jak nie będzie się dało (np. w Spy++ wyjdzie na to, że całe okno to jedna niestandardowa kontrolka) to pozostaje analiza pamięci procesu. Są do tego narzędzia (chociażby jakieś cheat engine), mogą to robić niskopoziomowe debuggery. Jest w internecie kilka tekstów o tym.


Pozostało 580 znaków

2011-08-26 09:20
msm
0

Da się, ale o ile to nie jest standardowa kontrolka to prosto nie będzie.

Co to za program?

Pozostało 580 znaków

2011-08-27 00:29
0

dzieki za info, program to saxotrader (saxobank) , udostepniaja api ale nie dla kazdego, takze musze sobie poradzic bez api

sciagnalem ten spy++ ale nie wiem jak sie za to zabrac, jest gdzies jakas instrukcja do tego?

e, to może sobie daruj i po prostu komuś zapłać. - Rev 2011-08-27 09:19

Pozostało 580 znaków

2011-08-29 16:57
0

mógłbym komuś zapłacić, ale to nie o to chodzi, chciałbym się rozwijać programistycznie ;) może rzucam się na zbyt wysoka wodę ale po prostu chce programować coś co jest mi potrzebne a nie dla samego faktu żeby programować. Zglebiłem trochę Spy++ i wychodzi na to że kontrolka chyba standardowa?(windows forms10), a raczej zbiór kontrolek, wrzucam screena co by fachowcy ocenili http://imageshack.us/photo/my-images/98/kontrolkispy.png/

Proszę o ocenę czy jest standardowa? jeśli nie to będę musiał to komuś zlecić, jeśli tak naprowadźcie proszę na funkcje jakie mogą być przydatne do pobrania danych z tej kontrolki

Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2011-08-29 22:21
msm
0

Windows Forms? Jeśli to te Windows Forms o których myślę to sprawa może być prostsza niżby się wydawało :]

http://pl.wikipedia.org/wiki/Windows_Forms

Inaczej mówiąc program prawdopodobnie jest .NETowy a to by bardzo ułatwiało sprawę.

Najprostszy test (w 99% zadziała) - uruchamiasz ten program, naciskasz na klawiaturze logo win + R, wpisujesz cmd, w cmd wklepujesz
tasklist /m "mscor*"
Jeśli program jest na wyświetlonej liście to mamy .NET. Pochwal się wynikiem.

Pozostało 580 znaków

2011-08-30 15:49
0

niestety nie działa wywołałem tasklist /m i takie procesy są dla tej aplikacji http://imageshack.us/photo/my-images/801/tasku.png/

miedzy innymi jest mscoree.dll tego szukaliśmy?

Pozostało 580 znaków

2011-09-01 09:21
msm
0

Nie znalazło mscorxx? Dziwne, dokładnie tego powinno szukać (to zresztą moduły a nie procesy). Wychodziło by że jest .NETowy i dodatkowo opiera się na WPF.
WPF prawdopodobnie dla odmiany komplikuje, bo w przeciwieństwie do WF nie jest wysokopoziomową nakładką na WinApi i ma całkowicie oddzielną architekturę...

Proponowałbym zacząć od ściągnięcia jakiegoś reflectora (np. http://wiki.sharpdevelop.net/ILSpy.ashx) i przyjrzenia się temu programowi od środka.

edytowany 1x, ostatnio: msm, 2011-09-01 09:21

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0