Otwieranie programu ze zmiennej

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-26 15:07
kombitr
0

Witam.
Czy jest możliwe aby otworzyć program ze zmiennej?
Mam na myśli to, że wczytuje do jakieś zmiennej (np. char) cały program (oczywiście inny program) a potem go normalnie otwieram.
Da się tak zrobić?

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:10
0

Hm...
Czyli masz zapisany program w jednym znaku?
Ciekawe...

PS: rozumiem, że to pomyłka i miał być string; masz w nim ścieżkę, czy cały program wczytany do niego?


edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2011-07-26 15:11

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:11
o_O
0

O_o

Znaczy chcesz w swoim programie schować inny program? Poczytaj o zasobach.

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:29
kombitr
0
Patryk27 napisał(a)

Hm...
Czyli masz zapisany program w jednym znaku?
Ciekawe...

PS: rozumiem, że to pomyłka i miał być string; masz w nim ścieżkę, czy cały program wczytany do niego?

czepiasz się szczegółów, chodziło mi o odpowiednio duża tablicę

o_O napisał(a)

O_o

Znaczy chcesz w swoim programie schować inny program? Poczytaj o zasobach.

Coś w ten deseń.
chce właśnie umieścić inny program w swoim (dokładnie na końcu pliku), potem go wczytać o w odpowiednim momencie otworzyć.

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:33
0

Jak już było wyżej, poczytaj o zasobach.
Trzymanie programu w string'u, czy jakiejś tablicy, to najgłupszy pomysł na świecie.
Takie rzeczy to tylko w Erze.


Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:35
kombitr
0
Patryk27 napisał(a)

Hm...
PS: rozumiem, że to pomyłka i miał być string; masz w nim ścieżkę, czy cały program wczytany do niego?

Cały program wczytany do zmiennej i chce go z niej uruchomić.
Da się tak zrobić?
Albo otworzyć ten program który znajduję się w innym pliku od x bajta.

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:42
kombitr
0

poczytałem o tych zasobach mniej więcej.
mam kilka pytań:
1.Czy ten program który tam umieszczę będzie on w jakiś sposób zmieniony(chodzi mi o binarke jego)
2.Jak umieszczę ten program w zasobach to jak później go uruchomić?

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:54
0

1.Nie, nie będzie, chyba, że źle go wpakujesz.
2.Wypakować (pewnie są jakieś biblioteki), a potem uruchomić.


edytowany 3x, ostatnio: Patryk27, 2011-07-26 15:55

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:59
kombitr
0
Patryk27 napisał(a)

\
2.Wypakować (pewnie są jakieś biblioteki), a potem uruchomić.

pisząc "wypakować" masz na myśli to że powstaje nowy plik, a potem go się uruchamia?
Jeśli tak to czy da radę jakoś inaczej tak aby nic nowego nie powstawało? tylko otworzyć go z innego pliku?

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 16:17
0

Jak już mówiłem, takie rzeczy to tylko w Erze.
Czekaj, skoro nie chcesz, aby plik był tworzony, to co to robisz?
Jeżeli wirusa, itp, to żegnamy :P


Pozostało 580 znaków

2011-07-26 16:27
o_O
0

Doklejka da radę zadziałać, ale takie rzeczy to tylko w Assemblerze.
A każdy przyzwoity antywirek zeżre kogoś kto chce takie herezje wyprawiać.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0