Microsoft Visual C++ 2010 Express. Gdzie moge znaleść kurs-materiały do nauki

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-07 14:25
0

Witam przeszedłem właśnei z wysłużonego Dev c++ (nie mylić z wxDev c++) na Microsoft Visual C++ 2010 Express. Z nowym IDE wiążą się pewne problemy, np jak moge "komunikować się" z Form2 Form2->Showmodal(); nie działa. Czy posiadacie może jakeiś kursy (mogą być w języku angielskim lub polskim). Googlując natknąłem się na

http://msdn.microsoft.com/en-us/ms348103
oraz
http://www.kursy-komputerowe.[...]/aplikacja-kalkulator-visualc

Pozostałem materiały uznałem za mało przydatne.
()
Aby ułatwoć wam sprawe szukałem:
Microsoft Visual C++ 2010 Express tutorial
Microsoft Visual C++ 2010 Express kurs
Microsoft Visual C++ 2010 Express poradnik
visual c++ tutorial , poradnik , kurs
()

Pozostało 580 znaków

2011-07-07 14:56
0

Szkoda, że nic nie znalazłeś, bo po wpisaniu "visual studio wyświetlanie drugiej formy" pierwszy link masz i tam jest napisane:

fmSB^ uchwytfmSB = gcnew fmSB;  //fmSB to nazwa drugiej formy
uchwytfmSB->ShowDialog(this);

<error>There was an error during loading user signature. Please try to reboot the Universe and check again.</error>

Pozostało 580 znaków

2011-07-07 17:29
swat0284
0

Nie tylko o forme mi chodzi jeszcze o p status bar, combobox i inne.

Pozostało 580 znaków

2011-07-07 18:07
fdgdf545645
0

DevC++ korzysta z kompilatora GCC mingw. Ja ostatnio też zrezygnowałem z DEV C++. Zamiast niego korzystam z NetBeans.
Wystarczy sobie pobrać najnowszy mingw(http://sourceforge.net/projects/mingw/files/MinGW/) dla windows oraz msys(http://www.mingw.org/wiki/MSYS) no i odpowiednio skonfigurować NetBeansa. U mnie wszystko działa ok.

Pozostało 580 znaków

2011-07-07 18:14
swat0284
0

Ok ogarniam już pomału Vc++ 2010

Pozostało 580 znaków

2011-07-07 18:14
sdfsd4534
0

Moja konfiguracja:
http://www.voila.pl/052/w6cs5/?1

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0