C++, Winapi , za ile ??

0

Witam
Nie wiedzialem gdzie umiescic ten post wiec walnalem go tutaj (moze administratorzy znajda jakies opowiedniejsze miejsce)
Moje pytanie jest nastepujace

Dostalem zlecenie na napisanie programu do obslugi sytuacji
Przy barze w knajpie stoi dotykowy monitor na ktorym wyswietlona jest lista drinkow (i to jest wlasnie ten program), potencjalny klient wybiera rodzaj drinka , wyswietla mu sie jego opis z ewentualnym zdjeciem i informacjami.
druga czesc programu umozliwia obsludze baru wprowadzanie danych i modyfikacje.

program jest ogolnie do napisania, jest na pewno czasochlonny bo jest duzo klepania, wszystkie poczatkowe dane najprawdopodobniej bede wprowadzaj osobiscie, tylko problem w tym ze nie wiem ile mozna za takie cos wziac.

bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie na ten temat, i moze zeby nie zasmieca forum jakimis propozycjami cenowymi to prosze o jakies sugestie na email: [email protected]

z gory dziekuje

0

1k?

0

policz sobie ile mniej wiecej godzin spedzisz podczas pisania takiej aplikacji i pomnoz to przez kwote jaka chcesz zarabiac ;-)

albo oszacuj ilosc liniii kodu i ustal jakas stawke za linie kodu i pomnoz ;)

ciezko stwierdzic bo malo szczegolowo opisales projekt ;) ale mysle ze 1k to i tak za malo

0

Program sam jest ogolnie prosty. Jeden spis drinkow i praktycznie 3 opcje dodaj zmien i usun. To nic trudnego. Bardziej niz za program wez kase za wprowadzanie danych w zaleznosci ile tych drinkow jest. Zrob sobie test wprowadz 10 przykladowych drinkow i sprawdz ile Ci to czasu zajmie. Potem oblicz ile wprowadzisz przez godzine no i na koncu ilosc_drinkow/ilosc_drinkow_na_godzine * stawka. Dolicz sobie tam troche siana za sam progs i juz bedzie ok. Martwi mnie jedynie ze chcesz to w winapi pisac ;/. Odradzam.

0

dobra cene juz ustalilem, teraz kwestia w czym to najlepiej napisac ??

0

heh a za chwile napiszesz jak zacząć to robić ? :D

pisz w tym w czym się lepiej umiesz posługiwać - asm ? ;)

0

Ale jest tylko jeden taki ekran dotykowy?
Czy ten ekran dotykowy jest podłączony do tego samego komputera, na którym będą wprowadzane dane?

Jeżeli ekranów jest wiele, to jedynym sensowym rozwiązaniem jest architektura klient-serwer.

A język wybierz taki, gdzie obsługa ekranu dotykowego jest najłatwiejsza, gdyż to może być największym problemem w tym zadaniu.

0

kazdego jezyka sie mozna nauczyc :P dlatego pytam moze ktos wie w czym to w miare wygodnie napisac.

0

na 99% w C++. Wiem, faworyzuję swój język ;) Ale SDKi do niego najłatwiej zdobyć. A obsługa ekranu dotykowego na pewno będzie wymagała użycia jakiegoś SDK rozprowadzanego przez producenta w/w ekranu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0