sortowanie danych w dbgrid

Odpowiedz Nowy wątek
2007-05-11 11:47
toon
0

mam taka baze z ponumerowanymi fakturami w postaci #N/#MM/#YYYY
np.
1/1/2007
11/1/2007
12/1/2007
2/1/2007
3/1/2007

no i mam problem z posortowaniem tego.. chcialbym zeby one byly pokoleji
tzn 1, 2, 3 a nie 1, 10, 11, 2

Pozostało 580 znaków

2007-05-16 00:04
0

jesli ich jest tyle ze zmieszcza sie w ramie i swapie to uzyj kontenera [multi][map/set], jesli nie to bedzie potrzebna baza danych ktora zrzuci to na dysk i z dysku lecac to posortuje...

Pozostało 580 znaków

2007-06-02 17:02
majeranek53
0

ja stosuje cos takiego
</cpp>
void __fastcall TuliceForm::DBGrid1TitleClick(TColumn *Column)
{
DataMUlice->ADOTable1->IndexFieldNames = Column->FieldName;
}
;;;;;wystarczy kliknac na tytul kolumny w dbgridzie i dane posortuja sie w kolumnie

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0