Obiekty dynamiczne

0

Jak przy obiektach stworzonych dynamicznie na formie wywołać zdarzenie OnPaint we wszystkich obiektach.

0

Mogę się mylić bo nie łączyłem dynamicznych obiektów z dynamic_cast, ale jeśli obiekty te będą miały jakąś grupową nazwę, np. zbiów komponentów od Edit1 do Edit30, to możesz zrobić tak:

String index = "Edit";
for (int i=1;i<=30;i++){
    dynamic_cast<TEdit*>(Form1->FindComponent(index+IntToStr(i)))->Font->Color = clBlue;
}

Wtedy odwołasz się do wszystkich editów jakie masz (z uzględnieniem nazw oczywiście).
Jak pisałem wcześniej, nie jestem pewien czy o to Ci chodzi.
Pozdrowionka.

0

A jak są różne obiekty nie tylko TEdit.

0

a czy nie ma takiej możliwości, że po odmalowaniu ownera wszystkie znajdujące się na nim komponenty też się odmalują?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0