pobranie daty stworzenia pliku

Odpowiedz Nowy wątek
2007-01-11 23:01
0

potrzebuje informacji z jakiej funkcji mam skorzystac aby wyciagnac date stworzenia pliku. pracuje na systemie linux.
dziekuje


Nothing is real, we alive in matrix

Pozostało 580 znaków

2007-01-12 00:05
0
#include <stdio.h>
#include <sys/stat.h>

int main(
{        
    struct stat attr;
    stat("jakis tam plik",&attr);
        // czas utworzenia to chyba bedzie attr.st_ctime

    return 0;       
} 

To chyba Twoj linux lyknie :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0