[VC++ 2005 EE] konfiguracja, aby nie uzywał .NET

Odpowiedz Nowy wątek
DANONE
2007-01-05 16:22
DANONE
0

Może mi ktoś napisać, co dokadnie mam pobrać i jak zainstalować, żeby VC++ 2005 Express Edition podczas kompilacji nie uzywał platformy.NET? Chce, żeby programu mógł uzywać ktos, kto nie ma na komputerze .NET Frameworka...

Bardzo prosze o pomoc, bo ja nie znam angielskiego niestety :(

Pozostało 580 znaków

2007-01-05 17:41
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 7 godzin temu

0

Musisz zainstalować Win32 Platform SDK.
http://wiki.gamedev.pl/Instalacja_Visual_CPP_2005_Express

Pozostało 580 znaków

DANONE
2007-01-05 18:47
DANONE
0

Na stronie z tym psdk jest kilka plików, który pobrać?

Pozostało 580 znaków

2007-01-05 19:19
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 7 godzin temu

0

PSDK-x86.exe najprawdopodobniej. Jeśli chodzi ci o aplikację 64-bitową dla IA64 albo AMD64 to wybierz odpowiednią wersję...

Pozostało 580 znaków

DANONE
2007-01-06 10:52
DANONE
0

Zrobiłem to co napisałeś :)
Czy jest jakiś sposób, żebym mógł się na 100% upewnić, że to już nie uzywa .NET?

Pozostało 580 znaków

2007-01-06 12:46

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0

Odpal program na maszynie bez .net framework i jak będzie działał to znaczy że nie używa ;) Poza tym, jeśli kompilujesz dobrze stworzony projekt, to nie użyje i nie musisz sie upewniać.

Nie wiem jak w ExpressEdition, ale w Professional jest coś takiego jak CLR i ATL, tych projektów nie twórz i będzie ok. No i oczywiście zrób to co napisał Ci Ktos, żeby WinApi było.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2007-01-06 13:13

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Polecam:
http://wiki.gamedev.pl/Instalacja_Visual_CPP_2005_Express

Pozostało 580 znaków

DANONE
2007-01-06 19:12
DANONE
0

Ale jak chce tworzyć nowy projekt, który nie uzywa .NET to mam wybrać WindowsForms?

Pozostało 580 znaków

Johny BiG BUM
2007-01-10 19:16
Johny BiG BUM
0

Ja zrobiłem tak jak pisaliscie w tym temacie i nie moge kompilować. Mam błąd:

Compiling manifest to resources...
Linking...
Embedding manifest...
Project : error PRJ0003 : Error spawning 'cmd.exe'.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0