Przeglądanie katalogu

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-30 21:53
0

Witam, czy jest jakiś sposób zeby przeglądnąć katalog ? Chodzi o to aby wyświetlił wszystkie plik znajdujące się w podanej lokacji.

np. C:\mama\

wyświetla wszystkie fliki w folderze mama:

  • praca1.doc
  • film.avi
  • sport.html
    itd.

Pozostało 580 znaków

2006-12-31 07:35
0

może to nie jest najlepszy pomysł, ale jest:

//---------------------------------------------------------------------------
#include<iostream>
using namespace std;

int main(int argc, char* argv[])
{
        char polecenie[30]="dir ";
strcat(polecenie, "C:\\mama\\");
strcat(polecenie, " /b > ");
strcat(polecenie, "c:\wynik.txt");
system(polecenie);
        return 0;
}
//---------------------------------------------------------------------------

pozniej odczyt z pliku c:\wynik.txt do tablicy i masz liste plików

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0