połaczenie z mysql

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-22 11:19

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Mam jeden problem i nie wiem jak go rozwiazac,prosze o pomoc. [???]

Zalozylem baze w serwisie db4free.net.Probuje sie laczyc z ta baza uzywajac mysql ver 5.1.14
Gdy wywoluje funkcje mysql_real_connect zwraca mi error "bad handshake".

Program laczy sie bezproblemowo tylko w jednej sytacji gdy w bazie nei ma ustawionego hasla

Uzywlaem zarowno old_password jak i password.
Co robie nie tak?

moze pomoze komus kod?(bcb6)

#include <iostream.h>
#include <windows.h>
#include <mysql.h>

int main()
{
MYSQL *my = new MYSQL;
my=mysql_init(NULL);
///mysql_real_connect(my,"db4free.net","iluvatar1","","iluvatar1",3306,NULL,0);
cout<<mysql_error(my);
mysql_close(my);
system("pause");
return 0;
}

</cpp>

Pozostało 580 znaków

mega_lama
2006-12-22 11:40
mega_lama
0

sorka ale wyłączyłeś firewall-a ?? na porcie 3306

Pozostało 580 znaków

2006-12-22 13:38

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

tak to i tak nie ma do rzeczy skoro laczy sie bez hasla a z haslem sa bledy :)

Pozostało 580 znaków

2006-12-24 08:46

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Coś mi się to kojarzy ze złą wersją biblioteki (od któregoś mysql'a został zmieniony sposób zapisu hasła w bazie). Niestety żadnych konkretów nie umiem powiedzieć.


Nowe pomysły są inną kombinacją starych elementów. Nie ma nowych elementów. Są tylko nowe kombinacje.

Pozostało 580 znaków

2006-12-24 18:29

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

tak z tym ze stara wersja pliku libmysql.dll byla w systemie(katalog system32) a z innej wersji libmysql.lib korzystalem :-)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0