Wyświetlenie paru zdjęć - pytanie

0

Witam,
Siedzie nad problemem juz pół dnia , szukam po necie, czytam msdn i postanowiłem spytać co wg Was bedzie lepsze.
Otóż ...

Mam pare fotek ktore chce wyswietlic jakos (najlpiej w "tabelce" i zeby pozniej na nie mozna bylo kliknac i aby cos sie wykonalo).

Jest opcja ze zrobie to przez ImageList i wyswietle fotki np na panelu inna opcja to tworzyc PictureBoxy dynamicznie. Jak to najlepiej zrobic? zeby fotki byly fajnie uporzadkowane ?

Mniej wiecej chodzi mi o cos takiego jak w programie ACDSEE w przegladarce, klikamy na katalog i po prawej stronie wyswietlaja nam sie miniaturki , klikamy dwukrotnie i wtedy full screen. Jak osiagnac takie wyswietlenie zdjęć ?

0

POnawiam pytanie :-)

0

katalog tymczasowy + generowanie pliku .html + kontrolka webbrowser = wszystko co mozna w html+css

0
quetzalcoatl napisał(a)

katalog tymczasowy + generowanie pliku .html + kontrolka webbrowser = wszystko co mozna w html+css

W sumie racja :-)

A jeszcze pytanko, zakladajac ze mamy juz wyswietlanie zrobione i wszystko dziala chcialbym zrobic przeciaganie plikow do okna obok,czyli user ma mozliwosc chodzenia po swoich katalogach (jak w acdsee) i przeciagania ich do specjalnego okna gdzie gromadzilny swoje pliki.
Stad moje pytanie , jest jakis komponent do tego , czy po prostu drugi webbrowser i jakis tymczasowy katalog?

0

A jakie wlasnosci musi miec ustawiony obiekt zeby go sie dalo zlapac i przeciagnac, bo czytalem na forum o przeciaganiu buttonow jeden na drugi ale jak zlapac przycisk i go puscic ?

0

jak chcesz uzywac drag&drop'a to jednak z webbrowserem to nie jest taki dobry pomysl.. uzywaj kontrolek-list, one w wieksozsci wspieraja drag&drop w jakis sposob - webbrowser w ogóle

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0