Obsługa USB w C#

0

Witam,chciałbym napisać aplikacje która komunikuje się z portem USB w C# jednak nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić jak inicjować obiekt itp. (wiem tylko żę jest do tego klasa SerialPort) i mam prośbe czy ktoś może wie jak to zrobić i może w to miare dokładnie opisać lub wskazać linka do artykułu (najlepiej polskiego) gdzie będzie opisane to zagadnienie z góry dziękuje

0

www.msdn.com - poczytaj o SerialPort, ogolnie urzadzenia podlaczone na usb i poprawnie zainstalowane obslugujesz jak normalne porty comowskie, zatem wystarczy Ci poznac ta klase.

0

Mam problem ;-( Mam poprawnie zainstaloane porty usb i chce wyświetlic ich liste,wiec uzywam

tex=SerialPort.GetPortNames();
            texbox1.Lines=tex

I pokazuje mi tylko wirtualny port COM3 (i zadnych innych portow) Więc jak się zabrać do tego? Napisałem podbnego posta na forum coderscity ale tam koles mi odpisał ze to jest trudne i to trzeba zrobić przez API i za kase mi powie :| I tyle wątek się urwał :-P Więc może tutaj ktoś wie jak to zrobić... [???]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0