Dynamiczne ładowanie dll'ki

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-26 19:30
0

Witam
Mam sobie dll'ke napisaną w C#. Chciałbym ją teraz dynamicznie załadować i używać. Problem polega na tym, że lekko się pogubiłem i... nie wiem jak.

Dll'ka zawiera pewną klasę, która dziedziczy po pewnym interfejsie. Program główny ma definicje tego interfejsu. Jak teraz stworzyć i używać tą klasę z dll'ki?


Senior Full Stack Developer .NET & Angular

Pozostało 580 znaków

2006-09-26 22:20
2006-09-26 23:13
0

No coz... to dalej nie rozwiazalo mojego problemu...

juz wiem jak stworzyc obiekt z dll'ki...
Ale jak chce ten 'object' zrzutowac do Interface'u to wyskakuje mi error, ze rzutowanie jest niemozliwe. W projekcie programu jak i w projekcie dll'ki, uzywana jest dokladnie ta sama kopia tego samego pliku... jakies solucje?


Senior Full Stack Developer .NET & Angular

Pozostało 580 znaków

2006-09-26 23:36
0

Tu masz przyklad dynamicznego ladowania

http://www.codeproject.com/csharp/livecodedotnet.asp

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-09-27 00:01
0

Dzieki :)

Tylko troche lipa z tym ze zeby uzywac jednego interfejsu, trzeba tworzyc do tego osobna assembly do programu jak i plugin'a.

Tak przy okazji... zawsze sie zastanawialem jak przetlumaczyc 'assembly' na polski, by to jeszcze sensownie brzmialo. ??


Senior Full Stack Developer .NET & Angular

Pozostało 580 znaków

2006-09-27 00:04
0
wasiu napisał(a)

Dzieki :)

Tylko troche lipa z tym ze zeby uzywac jednego interfejsu, trzeba tworzyc do tego osobna assembly do programu jak i plugin'a.

Tak przy okazji... zawsze sie zastanawialem jak przetlumaczyc 'assembly' na polski, by to jeszcze sensownie brzmialo. ??

No niby niewygodne, ale przynajmniej dziala skutecznie. Mowi sie trudno :)

Co do assembly - teoretycznie to 'zlozenie/zgrupowanie' ale milej dla ucha nazwy tez wymyslic nie moge.

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0