zapis zdjęć do MySQL.

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-21 14:13
0

Czy ktoś może mi wskazać błąd w tym kodzie?

OpenFileDialog openFileDialog = new OpenFileDialog();
openFileDialog.Title = "Otworz zdjęcia";
openFileDialog.InitialDirectory = Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.Desktop);
openFileDialog.Filter = "Jpeg (.jpg)|.jpg";
openFileDialog.ShowDialog();
string robo = openFileDialog.FileName;

            Image img = Image.FromFile(robo);
            pictureBox1.Image = img;

            string dbConnecti;
            OdbcConnection ETO;
            dbConnecti = polaczenie;
            ETO = new OdbcConnection(dbConnecti);
            FileStream fs = new FileStream(@robo, FileMode.Open, FileAccess.Read);
            BinaryReader br = new BinaryReader(fs);
            Byte[] photo = br.ReadBytes((int)fs.Length);
            br.Close();
            fs.Close();
            OdbcCommand MyCommand = new OdbcCommand("INSERT INTO foto (zdjecia) VALUES   (@zdjecia)", ETO);
            MyCommand.Parameters.Add("@zdjecia", OdbcType.Binary, photo.Length).Value = photo;
            ETO.Open();
            MyCommand.ExecuteNonQuery();
            ETO.Close();

Przy próbie zapisu zdjęcia do bazy kompilator wyświetla błąd mówiący, że pole 'zdjecia' nie może być puste???

Pozostało 580 znaków

2006-09-21 14:27
0

zapytaj jeszcze ze trzy razy


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-09-21 14:29
0

Nie wim o co ci chodzi???

Pozostało 580 znaków

2006-09-21 14:48
0

no popatrz, a ten temat http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=97501 to jakiś inny zenon napisał


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-09-21 14:58
0

Ten zenon to ja. Niby to powinno działać. [???]

Pozostało 580 znaków

2006-09-21 15:07
0

nie wiem czy powinno ale nie o to chodzi. Chodzi o to, że założyłeś drugi taki sam wątek


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-09-21 15:21
0

Wiem, ale przeglądałem już tyle stron na ten temat i to powinno działać.
Głowa już mnie boli od takiego niby nic.

Pozostało 580 znaków

2006-09-22 08:53
t3q
0
zenon napisał(a)

Wiem, ale przeglądałem już tyle stron na ten temat i to powinno działać.
Głowa już mnie boli od takiego niby nic.

Skoro trudne nie chodzi to spróbuj proste - do bazy samą nazwe pliku a na dysku plik... A to jest o wiele wydajniejsze - Twoja baza będzie Ci błogosławić szybkością.... A tak wogóle.. pisz w jendym wątku i czekaj cierpliwie na odpowiedź. Bo nie wiadomo w którym Ci odpowiedzieć...

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0