uchwyt do okna (?)

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-02 11:41
0

Widzicie. Problem jest taki, iż poszukuje informacji w jaki sposób zabrać z danego okna i jego texboxow stringi do swojej aplikacji. TextBox'y nie są w żaden sposób gwiazdkowane, a także w jaki sposób można sie obsługiwac stringgridem innej aplikacji. Aktualnie myśle nad uchwytem do okna. Czy w dobrym kierunku zmierzam ?


wszystko co ludzkie jest mi obce =]

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 14:06
0

Witaj,
ja nie znam innego rozwiazania jak nie przez wykorzystanie uchwytow. Co prawda nalezy bawic się winapi, czyli zaimportowac trzeba odpowiednie funkcje z biblioteki user32.dll, ale zadanie wydaje sie być wykonalne, choć nie łatwe. Do odczytywania należy skonstruować funkcję GetTex - prosta sprawa, ale przechodzenie między różnymi polami nie wydaje się już być takie łatwe...

Pozostało 580 znaków

2006-08-03 01:07
0

Widzisz przyjacielu, sprawa jest taka, że okno ma tylko i wyłącznie 2 textboxy, więc wystarczy chyba raz się do nich dobrać i to styknie. Może po prostu napisze o co mi chodzi dokładnie. Potrzebuje dobrać się do okna autokorekty np. Excel'a z pakietu Microsoft Office i poprzez uchwyty stworzyć w swoim programie pełną listę właśnie z autokorekty


wszystko co ludzkie jest mi obce =]

Pozostało 580 znaków

2006-08-03 01:28
0

więc nad czym stoisz? na razie myślisz, czy już coś kodzisz? jeśli chodzi o odczytywanie to tu masz przykład:
http://we.pb.edu.pl/~projekt_c/passage/csharp/index.php?id=1

Pozostało 580 znaków

2006-08-03 09:29
0

chyba zostawie to sobie w spokoju. a aktualnie tylko myślałem nad tym i jeszcze nie postawilem zadnej litery w tym kierunku.


wszystko co ludzkie jest mi obce =]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0