C# a projektowanie softu na urządzenia zewnętrzne??

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-31 11:53

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Mam pytanie czy Język programowania jakim jest c# może służyć do zaprogramowania np układu scalonego który np będzie sterował jakimś urządzeniem zewnętrznym;>

Jeśli tak to powiedzcie od czego zacząć czym się bawić

Pozostało 580 znaków

2006-07-31 12:07

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

Jako system wbudowany(?) - nie.

Pozostało 580 znaków

2006-07-31 12:33

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Chodiz dokładnie o to żeby w c# napisać kod który wżuce do procesorów uirządzenia aby sterowały nim coś takiego da się;>

Pozostało 580 znaków

2006-07-31 13:18

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0
Anioool napisał(a)

Chodiz dokładnie o to żeby w c# napisać kod który wżuce do procesorów uirządzenia aby sterowały nim coś takiego da się;>

Jezeli to powyzszy tekst jest pytaniem, to odpowiedz brzmi 'nie'.
Jezeli jest to ztwierdzenie, to jestes w bledzie.

Pozostało 580 znaków

2006-07-31 13:48

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 12 lat temu

0

Z tego co wiem, to jeszcze nie ma możliwości wgrania platformy .net do urządzenia zewnętrznego :-D [rotfl] [rotfl] [rotfl]


Pozostało 580 znaków

2006-07-31 13:53

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0
Marandil napisał(a)

Z tego co wiem, to jeszcze nie ma możliwości wgrania platformy .net do urządzenia zewnętrznego :-D [rotfl] [rotfl] [rotfl]

Gra slow - co autor mial na mysli piszac 'urzedzenie zewnetrzne'....
Nazwa o tyle niefortunna, ze idac w upartego, PDA tez mozna nazwac 'urzedzeniem zewnetrznym'.

Pozostało 580 znaków

2006-07-31 15:31

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

To było tylko pytanie ;) Dzięki za odpowiedź teraz wiem żę musze napisać soft w basicu

Pozostało 580 znaków

2006-07-31 22:05

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0
Anioool napisał(a)

To było tylko pytanie ;) Dzięki za odpowiedź teraz wiem żę musze napisać soft w basicu

a co to tylko c# i basic jest?
Programowanie procesorow w jezyku obiektowym to jakies nieporozumienie (mam na mysli procesory 8 i 16 bitowe). Nie podales nawet typu procesora. Jesli interesuje Cie rodzina arm i skomplikowane projekty (w stylu porgramowy dekoder mp3 czy inne skomplikowane operacje na danych) to mozesz wykorzystac system linux, ktory wlasnie wspiera te procesory... ale sądząc po treści pytania tak nie jest...
Zamiast brac sie za basic, wez sie za c oraz assembler.

Pozostało 580 znaków

2006-08-01 01:34
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

Lokalizacja: Poznań

0

Zawsze mozna zainteresowac sie VHDLem i zrobic uklad wykonujacy cos sprzetowo, o wiele szybciej niz programowo :)

Po prostu nie mamy informacje coz to sa te "urzadzenia zewnetrzne" o ktorych pisze autor.


Pozostało 580 znaków

2006-08-01 09:11

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Może wyjaśnie tak jak to potrafie... JEst to układ scalony w trakcie projektowania który będzie się komunikował za pomocą Com i pobierał odpowiednie dane dla siebie i przerabiał je na odpowiedniki graficzne itp itd

Ale skoro mówicie że asambler i C lepsze to ort!;) Nauka nigdy nie <ort>pujdzie </ort>w las;p

Pozostało 580 znaków

2006-08-12 16:10

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

zalezy jakie to uzadzenie
jesli jakis mikrokontroler np Atmelowski to bascom i c ewentualnie asm
kazdy taki procek ma przygotowane srodowisko do programowania

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0