Pisanie aplikacji .net 1.1 w visualu 2005

0

Witaj.
Czy da sie pisac aplikacje .net 1.1 w Visualu 2005? Czy po prostu vs2005 = aplikacje .net 2.0, vs2003 = aplikacje .net 1.1. ?

Jesli mozna, to moglby mi ktos powiedziec jak? Szukalem odpowiedniej opcji, niestety nigdzie nie moge jej znalezc :/

0

piszesz normalnie tylko przy kompilacji wyswietli Ci warning ze cośtam jest deprecated ale bedzie działać.. o to chodzi?

0

O ile mi wiadomo da sie pisac tylko dla 2.0.
Kooba: tak nie wystarczy, bo framework 2.0 nie jest kompatybilny w dol.

pozdrawiam
johny

0

Nie wiem jak to jest w Visual basicu, ale wiem, że w #develop masz do wyboru, pod jaką platformę chcesz kompilować. A #develop był bazowany na Visual Studio

0

Tak, w #develop jest wybor, ale w Visual 2005 juz nie. A byl bazowany w sensie wygladu i funkcjonalnosci.

pozdrawiam
johny

0

Jednak nie tylko wyglad, bo jakbyś patrzył na to, co się wyświetla podczas instalacji, to byś widział, że jest tam mnóstwo pozycji ze słowami Visual i Studio. Ale jak nie ma, to trudno.

0

No coz... czyli potrzebny mi visual 2003. Dzieki za odpowiedz :)

0

Nie koniecznie. Radziłbym ci #develop. Można go znaleźć na http://www.icsharpcode.net/opensource/sd/.
Jest darmowy (Open Source), można w nim pisać i w C#, i w VB, czy nawet innych jezykach platformy .net. Oferuje nawet możliwość konwersji np. z VB do C#, co czasami może być przydatne. W konfiguracji wybierasz platformę docelową projektu, a działa teoretycznie i pod 2.0 i 1.1. Dodatkowo możesz kompilować nawet pod platformę MONO. A do tego paczka instalacyjna zajmuje ... 5 MB (płyta z VCS zajmowała 500 MB)

0

Ale mi nie chodzi o srodowisko do .net 1.1. Glownie dlaczego chcialbym pisac w vs2005 to przez ich designer form, ktory bardzo ulatwia zycie :) Od visuala raczej nis mnie od ciagnie, zwlaszcza po doswiadczeniach z eclipsem :P

0
wasiu napisał(a)

Ale mi nie chodzi o srodowisko do .net 1.1. Glownie dlaczego chcialbym pisac w vs2005 to przez ich designer form, ktory bardzo ulatwia zycie :) Od visuala raczej nis mnie od ciagnie, zwlaszcza po doswiadczeniach z eclipsem :P

To rzuc chociaz okiem na #develop. Graficznie jest bardzo podobny, funkcjonalnie tez - tyle, ze za darmo :) A i designer form niczego sobie :)

pozdrawiam
johny

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0