Pobieranie parametru

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-17 09:20
0

Witam wszystkich!!!
Takie małe pytanko: jak w c# pobrać parametr użyty przy wywołaniu execa - dokładniej rzecz ujmując chodzi mi o funkcję analogiczną do paramstr itp. z Delphi.

Pozostało 580 znaków

2006-07-17 09:36
0

Poprzez metode "Main" - zwroc uwage ze przyjmuje ona dowolna liczbe parametrow. Wystaczy wiec przeczesac tablice:

static void Main(string[] args)
{
for (int i = 0; i < args.Length; i++)
{
Console.WriteLine(args[i]);
}
Console.ReadLine();
}

Pozostało 580 znaków

2006-07-17 09:50
0

Dzięki serdeczne.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0