Program i portfolio

Odpowiedz Nowy wątek
2019-03-12 12:34
0

Witam Napisałem program do tworzenia listy posiłków i liczenia kolorii na dany dzień. Moim głównym celem było sprawdzenie swoich umiejętności z zarządzaniem klasami , tabelami , switchem oraz trochę więcej. Chciałbym abyście napisali co o tym sądzicie i czy warto dodać to do swojego portfolio czy raczej pracodawca takie coś wyśmieje :) Jestem otwarty na krytykę.

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 15:39
0

Jeśli chodzi o gwiazdkowane projekty, to można zacząć od tego: https://github.com/JasonGT/NorthwindTraders Jest też do niego prezentacja na YouTubie ;) Z ciekawości: co o nim sądzisz @somekind ?

Pokaż pozostałe 27 komentarzy
W sumie to tylko te modułu gdzieniegdzie mnie kują w oczy, rzucanie wyjątkami w handlerach i jeszcze brak constrain dla obiektów domenowych. W sumie dla takiego case rzeczywiście mógłbyś po prostu PizzyMVC użyć. - Gworys 2019-03-12 20:08
Z tymi wyjątkami masz rację, też mnie kuły, gdy pierwszy raz oglądałem, i u siebie zastąpiłem je rezultatami. Ale cóż, są standardem w wielu projektach (chyba szczególnie w Javowych) i jakoś te aplikacje działają. :P A constraintów nie ma, bo to transaction script, a nie DDD. Z drugiej strony wiadomo, że całej logiki w handlerach się nie zmieści i trzeba będzie potworzyć jakieś helpery, walidatory itd. Podobno lepszy dobry TS niż słabe DDD. :P - nobody01 2019-03-12 20:14
Nie lubię jak ktoś mówi projekt, w którym użyto technik DDD to zupełnie co innego niż ten bez DDD albo DDD vs TS. Tak mówią tylko dededowi rasiści :D. Takie helpery to słabizna powstają wtedy dziwne twory typu "InvoiceHelper" samemu było mi trudno się tego odzwyczaić. - Gworys 2019-03-12 21:54
No właśnie Javovcy coś ostatnio przerzucili się na monady. :D - Gworys 2019-03-12 21:57
Nie lubisz DDD...? Ty rasisto.! :D - Gworys 2019-03-12 21:58

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 15:53
0

//Wszystkie dane są kompletnie z d**y :) takich komentarzy nie dodaje się do kodu.

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 16:35
0
czysteskarpety napisał(a):

Może warto poszperać na GitHub'ie, poszukać jakieś popularne "gwiazdkowane" projekty .NET i spróbować zrobić coś podobnego.

Bez żartów :D


Unhandled Exception: System.MissingMethodException: Constructor on type 'System.Exception' not found.
Napisz sobie np. "DDD" i posortuj to gwiazdkami w .Net to zobaczysz dlaczego :P. No chyba że chcesz robić bibliotekę. - Gworys 2019-03-12 17:04
Serio jest tam dużo "kwiatków", które są wypchnięte gwiazdkami. - Gworys 2019-03-12 17:05
aha, a to nie wiedziałem tego - czysteskarpety 2019-03-12 17:06

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 16:48
0

Bez urazy.. Ale taki trochę codecrap :D

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 16:51
W2K
0

Pozytywnie zaskovzyć pracodawcę ? Serio ? Coś takiego nie istnieje. To jest kod na poziomie ucznia gminazjum i niesety źle jest absolutnie wszytsko. Chyba że Twoim celem jest NIE DOSTAĆ pracy wtedy wal śmiało,

Pokaż pozostałe 7 komentarzy
czego podstawy? - WeiXiao 2019-03-12 19:45
Programowania, w końcu chyba o tym rozmawiamy? - Yukiteru Gromadzki 2019-03-12 19:45
@Yukiteru Gromadzki: Od kiedy jest programowanie w podstawówce? Oo - WeiXiao 2019-03-12 19:46
Chodziło mi o to że jeżeli ktoś jest w podstawówce i interesuje się programowaniem to raczej ogarnie i podstawy a później poziom może być różny - Yukiteru Gromadzki 2019-03-12 19:47
Przecież prawie ze wszystkim tak jest, a programowanie nie jest tu wyjątkiem. Języki, matma, naprawianie rowerów, w/e. - WeiXiao 2019-03-12 19:48

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 19:56
0

A jak dla mnie można dodać do portfolio :) Lepiej dodać cokolwiek niż nic. Chociaż można by było zrobić coś bardziej ambitnego pod kątem działania - wtedy nie ważne jak to jest napisane, ważny jest sam fakt że ci się chciało i może gdzieś cię wezmą na staż. Początki są bardzo różne - wiem że niektórzy przychodząc dziwią się widząc IDE które podpowiada składnie i mówi jakie są metody bo do tej pory używali notepada :) Znam pewną osobę która napisała na prawdę imponującą rzecz w notatniku na Unity - osobiście na prawdę podziwiałem że pomimo tego że wszystko było w zaledwie kilku plikach to ta osoba to ograniała i pamiętała co znaczy każda wartość inta w implementacji :D

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0