Program i portfolio

Odpowiedz Nowy wątek
2019-03-12 12:34

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 6 miesięcy temu

0

Witam Napisałem program do tworzenia listy posiłków i liczenia kolorii na dany dzień. Moim głównym celem było sprawdzenie swoich umiejętności z zarządzaniem klasami , tabelami , switchem oraz trochę więcej. Chciałbym abyście napisali co o tym sądzicie i czy warto dodać to do swojego portfolio czy raczej pracodawca takie coś wyśmieje :) Jestem otwarty na krytykę.

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 12:54

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 12 minut temu

Lokalizacja: Nowa Ruda

1

Serio myślałeś, żeby to dać do portfolio ?

po prostu bym podpisał to jako " mała rzecz do ćwiczenia klas" czy jakoś tak - Mariusz Liszewski 2019-03-12 12:56

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 13:05

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

2

Sam program niewiele robi, a z programowaniem obiektowym ma też niewiele wspólnego. Do CV/portfolio absolutnie nie.

edytowany 1x, ostatnio: Fuffu, 2019-03-12 13:06

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 13:14

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 21 minut temu

Lokalizacja: UK

0

RezultatKońcowy()

Piękne :)

Nie, nie dawaj tego do portfolio. To podstawy podstaw, bardzo amatorski kod. Sam fakt że wszystko jest w jednym pliku już rzutuje na wrażenie przeglądania tego kodu.


Na każdy złożony problem istnieje rozwiązanie które jest proste, szybkie i błędne.
edytowany 1x, ostatnio: Aventus, 2019-03-12 13:14

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 13:37

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 6 miesięcy temu

0

Ok więc to jest bardziej niż bezużyteczne. W takim razie co mógłbym zrobić żeby pozytywnie zaskoczyć pracodawcę

Akurat do pozytywnego zaskoczenia ten kod będzie idealny :D - Markuz 2019-03-12 14:38

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 13:45

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 29 minut temu

Lokalizacja: Piwnica

1

Raptem 300 linii kodu i to przy max rozciągnięciu, może coś z crudami, zależnościami, frontem itp. dziwnie też wygląda przemieszanie en i pl w nazewnictwie.


Pozostało 580 znaków

2019-03-12 13:50

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 12 minut temu

Lokalizacja: Nowa Ruda

0

Zacznij od nauczenia się podstaw programowania obiektowego. Bo moim zdaniem, na portfolio jest jeszcze za wcześnie dla Ciebie.

Pozostało 580 znaków

GN
2019-03-12 13:57
GN

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 3 dni temu

0

Popraw ten program na początku.
Wybieranie powinno być cyfrą, okej - jednak program nie powinien się crashować kiedy wpiszę np "q", powinien mnie poprosić o ponowne wpisanie cyfry za zakresu od 1 do 2.
Zrób to w jakiejś pętli, żeby program zamykał się wtedy kiedy ja chcę, a nie kiedy on chce.
Popraw te klasy, niech każda będzie odpowiedzialna za jedną rzecz i niech robi to przynajmniej poprawnie. Do tego napisz te klasy w oddzielnych plikach.
Pisz po angielsku - i komentarze i kod.
Popraw formatowanie, raz przy switchach masz linie odstępu, raz nie masz. Niby mała rzecz a jednak kłuje w oczy.

Aplikacja ma wiele do poprawienia ale jak się przyłożysz to może wyjść z tego coś ciekawego.


“Computer science education cannot make anybody an expert programmer any more than studying brushes and pigment can make somebody an expert painter.” ~ Eric S. Raymond

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 14:45

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 21 minut temu

Lokalizacja: UK

1

W takim razie co mógłbym zrobić żeby pozytywnie zaskoczyć pracodawcę

Nauczyć się programować, serio.


Na każdy złożony problem istnieje rozwiązanie które jest proste, szybkie i błędne.

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 14:54

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 3 godziny temu

0

Ciekawy jestem co to jest za firma, w której chcesz się zatrudnić . Nie będę cie oceniał bo może umiesz o wiele więcej niż ten prymitywny program .
Jeśli tylko tyle umiesz to jeszcze daleka droga przed tobą . Zajmuje się programowaniem hobbystycznie ale czasem przeglądam oferty pracy .
Wymagania są takie: min. wykształcenie wyższe informatyczne , dwa języki obce , angielski perfect , kilkuletnie doświadczenie na podobnym stanowisku , a jeśli chodzi o programowanie to nawet nie będę pisał . bo szkoda czasu
Pierwsza moja rekcja to był śmiech jak to przeczytałem i zobaczyłem .

edytowany 1x, ostatnio: Zimny Krawiec, 2019-03-12 14:55
Z tymi językami przesadziłeś. Angielski perfect? C2? Sprawdź kilka pierwszych ofert z działu Praca. - Kokoniłaj 2019-03-12 15:26

Pozostało 580 znaków

2019-03-12 15:29

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 29 minut temu

Lokalizacja: Piwnica

0

Może warto poszperać na GitHub'ie, poszukać jakieś popularne "gwiazdkowane" projekty .NET i spróbować zrobić coś podobnego.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0