Jak oni robią metody bez ciała?

4

Witam! Jak zwykle czegoś nie rozumiem i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Powiedzcie mi proszę! Jak oni zrobili że w tej normalnej klasie (List<t>) zrobili sobie metody bez ciała? Jak ja se bym chciał coś takiego to od razu krzyczy na mnie że klasa musi być podzielona, abstrakcyjna albo zewnętrzna. Dodatkowo jak śledziłem co się dzieje po wywołaniu np Sort() to nie wywoływało jej z List tylko z klasy którą utworzyłem (CompareTo()). No więc jak to działa? A jak nie chce wam się odpowiadać to chociaż dajecie link do miejsca gdzie rozwieją się moje wątpliwości bo mi się nie poszczęściło.

3

Ta metoda ma ciało, tylko twoje IDE Ci go nie wyświetla, bo nie ma opcji dekompilacji (możliwe, ze złe słowo użyłem, ale idea jest zachowana) kodu. Spróbuj testowej wersji Ridera od JetBrains najlepszego i jedynego licencjonowanego IDE do czegokolwiek :)

2

Okienko się nazywa "List [from meta data]" to powinno ci dać do myślenia.
Po prostu z meta danych da się odczytać jakie są funkcje, ale nie da się, odczytać kodu, bo masz tylko skompilowany kod.

0

Dzięki wielkie! Teraz to zaczyna mieć jakiś sens ^^

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0