Jak oni robią metody bez ciała?

Odpowiedz Nowy wątek
2018-12-21 18:16
4

Witam! Jak zwykle czegoś nie rozumiem i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Powiedzcie mi proszę! Jak oni zrobili że w tej normalnej klasie (List<t>) zrobili sobie metody bez ciała? Jak ja se bym chciał coś takiego to od razu krzyczy na mnie że klasa musi być podzielona, abstrakcyjna albo zewnętrzna. Dodatkowo jak śledziłem co się dzieje po wywołaniu np Sort() to nie wywoływało jej z List tylko z klasy którą utworzyłem (CompareTo()). No więc jak to działa? A jak nie chce wam się odpowiadać to chociaż dajecie link do miejsca gdzie rozwieją się moje wątpliwości bo mi się nie poszczęściło.

Plus za nazwę projektu oraz wybór całej domeny. - lubie_programowac 2018-12-21 18:24
Mistrz :D - Desu 2018-12-21 18:43
Absolutny:-D - lion137 2018-12-21 19:20

Pozostało 580 znaków

2018-12-21 18:20
3

Ta metoda ma ciało, tylko twoje IDE Ci go nie wyświetla, bo nie ma opcji dekompilacji (możliwe, ze złe słowo użyłem, ale idea jest zachowana) kodu. Spróbuj testowej wersji Ridera od JetBrains najlepszego i jedynego licencjonowanego IDE do czegokolwiek :)

edytowany 1x, ostatnio: Desu, 2018-12-21 18:21

Pozostało 580 znaków

2018-12-21 18:31
2

Okienko się nazywa "List [from meta data]" to powinno ci dać do myślenia.
Po prostu z meta danych da się odczytać jakie są funkcje, ale nie da się, odczytać kodu, bo masz tylko skompilowany kod.


Jeśli chcesz pomocy, NIE pisz na priva, ale zadaj dobre pytanie na forum.
A czyli jednak dekompilacja, to dobre słowo :) - Desu 2018-12-21 18:35

Pozostało 580 znaków

2018-12-21 18:44
3

A ciało można znaleźć tutaj: https://referencesource.micro[...]llections/generic/list.cs,220


"HUMAN BEINGS MAKE LIFE SO INTERESTING. DO YOU KNOW, THAT IN A UNIVERSE SO FULL OF WONDERS, THEY HAVE MANAGED TO INVENT BOREDOM."

Pozostało 580 znaków

2018-12-22 07:29
0

Dzięki wielkie! Teraz to zaczyna mieć jakiś sens ^^

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0