IIS express jako serwer publiczny

0

Witam, jak mogę ustawić IIS express tak by strona wyświetlała się publicznie tzn. była widoczna w internecie?

0

IIS express to twój serwer lokalny, uruchamiany na chwilę tylko kiedy wciskasz Debug w VS. Nie jestem pewien czy po lanie się do takiej strony dobijesz.

Najprościej wykupić hosting i tam postawić stronę

0

Dla testów apki to polecam https://ngrok.com/

0
dam1an napisał(a):

IIS express to twój serwer lokalny, uruchamiany na chwilę tylko kiedy wciskasz Debug w VS. Nie jestem pewien czy po lanie się do takiej strony dobijesz.

Najprościej wykupić hosting i tam postawić stronę

Chodzi mi o to aby właśnie przez IIS Express to zrobić, mam wykupiony serwer dedykowany i chciałem sobie tam postawić stronkę.

0

Jak masz dedyka to zainstaluj tam IISa normalnego. Tutaj masz jak to wystawić. https://manage.accuwebhosting[...]website-using-IP-address.html
Upewnij się że masz statyczne IP.

0
error91 napisał(a):

Jak masz dedyka to zainstaluj tam IISa normalnego. Tutaj masz jak to wystawić. https://manage.accuwebhosting[...]website-using-IP-address.html
Upewnij się że masz statyczne IP.

A jak wystawić stronę napisaną w MVC?

0

Utwórz apppool, utwórz site, wrzuć pliki. Albo użyj wizarda do publikacji z Visual Studio.

0
somekind napisał(a):

Utwórz apppool, utwórz site, wrzuć pliki. Albo użyj wizarda do publikacji z Visual Studio.

Zrobiłem, działa, tylko że łączy mi się ze stroną jak w przeglądarce podam ip serwera . Jak zrobić by łączyło się poprzez nazwę strony np. www.nazwastrony.com?

0

Tam gdzie masz wykupioną domenę musisz dodać wpis do DNS, aby przekierowywał na ip Twojego serwera. Większość providerów domen ma samouczek jak to zrobić.

0
error91 napisał(a):

Tam gdzie masz wykupioną domenę musisz dodać wpis do DNS, aby przekierowywał na ip Twojego serwera. Większość providerów domen ma samouczek jak to zrobić.

Ustawiłem sobie przekierowanie ale jak wpisze www.nazwastrony.pl to przekierowuje mnie na domyślną strone IIS nie na moją. Nie wiem jak to poustawiać aby brało pod uwagę port na którym mam stronke.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0