Logowanie w WebForms- używać kontrolki LoginView czy robić to w inny sposób

Odpowiedz Nowy wątek
2018-11-07 21:36
Brunatny Kret
0

Wiem ze stara technologia, ale co się częściej używa w WebFormsach do logowania i autoryzacji użytkownika? Robić to używając kontrolki LoginView czy może dla każdego typu użytkownika tworzyć osobny folder i tam wrzucac plik config, czy jeszcze inaczej to się robi?

Pozostało 580 znaków

2018-11-08 18:29
0

Wszyscy co to wiedzieli to już dawno poumierali w poprzednim wieku.

No w sumie mogłem się tego domyślać. Blada cera, powłóczenie prawą nogą, ciągły głód. Teraz się wyjaśniło - jestem zombie. :P - somekind 2018-11-11 01:39

Pozostało 580 znaków

2018-11-08 19:44
cw
0

Niektórzy ciągle jeszcze żyją. LoginView plus membeship i masz dobrego gotowca. Nie ma co kombinować z własnymi rozwiązaniami. Mam aplikację , która obsługuje ponad 1000 użytkowników i nie ma żadnych problemów. Oczywiście dorobiłem swój własny panel do obsługi/dodawania użytkowników, grup itp.
Jeżeli tworzysz zupełnie nową aplikację to WebForms nie są chyba najlepszym rozwiązaniem choć osobiście bardzo je lubię

edytowany 2x, ostatnio: cw, 2018-11-09 05:53
Pewnie Cię odmrozili z jakiegoś lodowca :) - jacek.placek 2018-11-08 20:30
faktycznie niektórzy użytkownicy tego forum są w wieku moich dzieci. - cw 2018-11-09 07:09
co do samych WebForms jest to wg mnie najlepsze framework do szybkiego tworzenia rozwiązań "korporacyjnych". Oczywiście średnio trzyma zgodność ze standardami i najlepiej współpracuje z IE , ale dla mnie jest to taki Visual Basic dla aplikacji webowych. Świetnie się sprawdza gdy trzeba szybko coś napisać adhoc. Jednak stanowisko MS jest jasne i nie będzie już żadnego rozwoju WebForms - cw 2018-11-09 07:14

Pozostało 580 znaków

2018-11-11 00:49
0

Moim zdaniem to webforms

To wiele wyjaśnia. - kzkzg 2018-11-11 00:53

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0