Odświeżanie Labelów z danymi z MySql

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-28 00:03

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 3 dni temu

0

Programik odczytuje dane z SQL i wrzuca do label'ów (dodając je).

...
Label labelH = new Label();
labelH.Text = String.Format(Haczyk, iii);
...

Nie chciałem się bawić dataGrid...

Jak zrobić aby po dodaniu kolejnego rekordu (na tym samy form) odświeżyły się wszystkie powstałe label'e. Bo jak odczytuję na nowo dane i wrzucam ponownie do label'i to nakładają się na siebie zamiast stare znikać a pojawiać się wszystkie na nowo.

Pozostało 580 znaków

2015-01-28 01:08

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 4 godziny temu

Lokalizacja: Warszawa

0

Musisz gdzieś trzymać referencje do tych labeli w jakiejś tablicy czy kolekcji i podmieniać tekst w nich.

Pozostało 580 znaków

2015-01-28 01:16

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 3 dni temu

0

Spróbuję wrzucać labele do flowLayoutPanel. Wstępnie wygląda, że da rade. Chyba będzie łatwiej to ogarnąć.

Pozostało 580 znaków

2015-01-28 20:44

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 3 dni temu

0

Odświeżanie flowLayoutPanel przy 200 labelach trochę długo trwa, a bez odświerzania labele nakładają się na siebie. Czy macie jakiś pomysł?

Pozostało 580 znaków

2015-01-28 20:57

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 4 godziny temu

Lokalizacja: Warszawa

0

Użyć DataGridView, do tego to służy.

Pozostało 580 znaków

2015-01-28 21:15

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 3 dni temu

0

Ok ale w drugim form dane te będą wyświetlane w formie przycisków odpowiednio rozmieszczonych na ekranie.
To tego w datagrid nie zrobię.

W czym najszybciej odczytać się będą dane i wyświetlić je w postaci przycisków?

Pozostało 580 znaków

2015-01-28 21:29

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 4 godziny temu

Lokalizacja: Warszawa

1

To tego w datagrid nie zrobię.

Zrobisz.

Pozostało 580 znaków

2015-01-29 08:57

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

W dataGridView komorkami moga byc rowniez przyciski. Roznica pomiedzy takim rozwiazaniem, a duza iloscia przyciskow jest miedzy innymi taka, ze przy dataGridView robisz jeden event na klikanie, dataGridView_CellContentClick (czy jakos tak) i w nim rozpoznajesz po event argsach skad przyszlo klikniecie (e.ColumnIndex, e.RowIndex) i odpowiednio to sobie obkodowywujesz;)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0