Jak połączyć program z plikiem .exe w jedno

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-13 16:37
0

Witam, szukam jakiegoś poradnika / wideo jak można połączyć 2 pliki .exe w jeden.

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 16:48
0

W jakim sensie "połączyć w jedno"? Exe to plik wykonywalny, co miałoby się wykonać przy uruchomieniu takiego połączonego pliku? Można spakować kilka plików do samorozpakowującego się exe, czy o coś takiego Ci chodzi?

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 16:53
0

Zrobiłem program w vb zapisałem w exe i osobny krótki program też w exe czy da się jakoś tak zrobić żeby po kliknięciu aplikacji.exe otwierał się program zrobiony w vb?

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 16:58
0

Możesz dodać w jednym z tych programów Process.Start i uruchomić inny program.
Możesz skopiować kod drugiego programu i połączyć go z pierwszym lub dodać jako bibliotekę.
Jest też coś takiego jak bindig plików nigdy tym się nie bawiłem ale pewnie każdy antywirus będzie krzyczał na takie coś.

Pozostało 580 znaków

2015-01-14 17:15
0

Możesz powiedzieć jak dodać program jako biblioteke do drugiego?

Pozostało 580 znaków

2015-01-14 17:23
0

Łączenie samych EXE musiałbyś wykonać jakimś binderem.

Tutaj moje oprogramowanie, które łączy EXE + DLL (dla aplikacji .NET)

http://www.pelock.com/products/netshrink

Dam Ci zniżkę 20% jak powiesz, że jesteś z 4p :)


ochronę plików wykonywalnych na hasłó? :D - DibbyDum 2015-01-14 18:46
to specjalne hasło :) z dodatkowym poziomem zabezpieczenia - Bartosz Wójcik 2015-01-14 19:07
To znaczy co? Uruchamiam exe i muszę wpisać hasło? - dam1an 2015-01-14 19:21
koledze chodziło o literówkę na stronie :), a soft tak też działa, że bez hasła nie odpalisz, no chyba, że 256 bitowy klucz AES-a złamiesz, co nie jest proste - Bartosz Wójcik 2015-01-14 21:43

Pozostało 580 znaków

2015-01-14 18:55
0

Tutaj masz opisany przykład jak dodać plik do projektu jako Embedded Resource, następnie w metodzie np Main ładujesz plik z Resource i odpalasz go przez Process.Start

http://www.codeproject.com/Ar[...]ad-DLL-From-Embedded-Resource

Pozostało 580 znaków

2015-01-14 19:08
Kajtek
0

dzięki za podpowiedź
ja to wypróbuje co podałeś

jednakże z pewnych przyczyn łatwości dla użytkownika końcowego

program musi być w jednym kawałku
modyfikacja będzie z formularza wewnątrz tego programu
problemem jest iż trzeba plik exe oryginalny wypakować z zipa
zmodyfikować za pomocą formularza wewnątrz tego exe który utworzy folder i w nim plik ! np. xml
a następnie całość tą zmodyfikowaną spakować do zipa i dystrybuować w swoich kanałach
tan naznaczony program daje użytkownikowi możliwość i gwarancję !!!
iż ta Jego wkład pracy pozwoli Mu zarobić na zmodyfikowanym atrakcyjnym programie
firmowym a firma tylko chce zyskać szersze grono użytkowników
jako wartość dodana wszyscy łącznie z tym który dokona modyfikacji będą ciągnąć zyski !!!

to jest takie perpetuum mobile !!!

to jest możliwe !!! czego przykładem jest życie wokół nas

gdybyś znał bardziej fizykę jądrową
mógłbyś !!! dokonać odkrycia iż wcale !!! energia słoneczna nie jest nam organizmom żywym niezbędna do życia !!!

i wkrótce ja się chyba za to wezmę bo już mam pewne wyliczenia

nie chodzi o ideę tylko o wyliczenia matematyka !!! się kłania...

Pozostało 580 znaków

2015-01-14 19:36
0

@up Boże znowu ten troll.

Matevsz napisał(a):

Możesz powiedzieć jak dodać program jako biblioteke do drugiego?

Żeby to zrobić trzeba by mieć źródła obu programów i umieć programować na tyle aby potrafić wyizolować potrzebny kod drugiego programu i umieścić go w pierwszym lub jako dodatkową bibliotekę, jeśli o to pytasz to raczej tego nie potrafisz.
Łatwiej będzie po prostu w jednym z programów dodać jedną linijkę która uruchamia drugi program

Process.Start("ścieżkaDoProgramu.exe");

Wadą jest to że musisz znać lokalizację drugiego programu, najlepiej jeśli będzie on w folderze z pierwszym.
Najłatwiejszą opcją jest binder, możesz sobie wszystko wyklikać.

edytowany 2x, ostatnio: dam1an, 2015-01-14 19:37

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0