IO wczytywanie inta

Odpowiedz Nowy wątek
2014-11-09 01:42
0

Witam, mam problem z pobraniem pojedynczego inta z pliku np. txt.
Wiem że można zrobić to pobierając StreamReaderem całej linii, użycie Split i zachowaniu tego w tablicy, jednak nie o takie rozwiązanie mi chodzi. Chciałbym pobrać po kolei następne inty bez przechowywania tego w tablicy(przesłanie do innego pliku).
Proszę o pomoc :)

Pozostało 580 znaków

2014-11-09 02:04
0

Możesz czytać znak po znaku metodą Read, jeśli nie chcesz czytać całej linii na raz. Musisz tylko wykryć, czy znak jest cyfrą bieżącej liczby, czy też separatorem... Ale jeśli chcesz kopiować z pliku do pliku, to czemu chcesz to w ogóle konwertować do int?


"HUMAN BEINGS MAKE LIFE SO INTERESTING. DO YOU KNOW, THAT IN A UNIVERSE SO FULL OF WONDERS, THEY HAVE MANAGED TO INVENT BOREDOM."

Pozostało 580 znaków

2014-11-09 02:16
0

Hm to jest sortowanie polifazowe i potrzebuję po kolei pobierać inty aż do napotkania liczby mniejszej od poprzednika

Pozostało 580 znaków

2014-11-09 02:30
0

Czyli nie ma sposobu na automatyczne pobranie kolejnego inta z pliku ? Trzeba pobierać kolejne chary?

Pozostało 580 znaków

2014-11-09 08:23

Zobacz tutaj.


GG: 10101100010110000100011101 (BIN)
"Nie wszystko napisane w internecie jest prawdą" - Józef Piłsudski.

Pozostało 580 znaków

2014-11-09 08:57
1

dziwne, że nie ma odpowiednika Scanner z Java
http://stackoverflow.com/ques[...]-class-in-c-sharp-for-strings


Jeśli chcesz pomocy, NIE pisz na priva, ale zadaj dobre pytanie na forum.
Bo inty się trzyma w plikach binarnych, a z nich się je odczyta BinaryReaderem. A zapis tekstowy się po prostu odczytuje do pamięci, splituje i konwertuje. Można cały plik, można linia po linii. - somekind 2014-11-09 16:02

Pozostało 580 znaków

2014-11-09 12:36
0

No dziwne właśnie, dzięki wielkie :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0