Problem z przesyłaniem danych przy pomocy WCF

Odpowiedz Nowy wątek
2013-04-13 11:54

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Próbuje przesłać dane z bazy danych do klienta w formie DataTable przy pomocy WCF service, przed wysłaniem serializuje DataTable do tablicy bajtów. W config'u mam włączony transfer strumieniowy i wszystkie limity transferu jakie mogłem znaleźć na max. Przsyłam przy użyciu netTcpBinding.

Problem jest taki że do klienta dochodzi niecałe 8kB z 30kB które ma tablica przed wysłaniem, jakieś pomysły co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

EDIT: Problem rozwiązany, ale tematu może lepiej na razie nie zamykać bo znając życie będzie jeszcze nie jeden problem z WCF'em :)

edytowany 1x, ostatnio: losiolom, 2013-04-13 17:48

Pozostało 580 znaków

2013-04-15 11:06

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 2 dni temu

0

Mógłbyś napisać jakie to rozwiązanie znalazłeś, bo może ktoś mieć podobny problem jak Ty.

Pozostało 580 znaków

2013-04-18 14:06

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Okazało się że problem nie był z WCF tylko z moimi zagmatwanymi funkcjami, dlatego nie napisałem co było źle.

Od dwóch dni mam inny problem, wydaje mi się znacznie częstszy wśród osób zaczynających z WCF a mianowicie:
Usługa działa jak w pierwszym poście czyli: netTcpBinding, strumieniowana, security=none. Wszystko działa jak należy na localhoscie i w sieci domowej, czyli z jednego PC do drugiego przez sieć 192.168.xxx.xxx.

Nie działa połączenie przez internet, port na routerze niby jest odblokowany(tak twierdzi admin, bo canyouseeme.org nie widzi go...), na firewall'u oczywiście też,
w pliku .config klienta wpisuje moje IP zewnętrze(statyczne), .config hosta pozostawiam bez zmian na 192. ...

Błąd jaki się pojawia to:
"System.ServiceModel.EndpointNotFoundException: Could not connect to net.tcp ... Próba połączenia nie powiodła się ponieważ połączona strona nie odpowiedziała poprawnie po ustalonym okresie czasu lub utworzone połączenie nie powiodło się, ponieważ połączony host nie odpowiedział ... "

Jedyne moje pomysły na dzień dzisiejszy to że admin źle przekierował port, lub aplikacje trzeba postawić na IIS (na razie cały czas jest na Visual Studio)?

edytowany 1x, ostatnio: losiolom, 2013-04-18 14:26

Pozostało 580 znaków

2013-04-21 09:17

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Bump
Może zapytam tak: co dokładnie trzeba odblokować na drodze: mój PC <-> router <-> sieć <-> inny PC, żeby te dwie aplikacje mogły się ze soba komunikować?

Pozostało 580 znaków

2013-04-21 12:08
Moderator C# i .NET

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 4 godziny temu

Lokalizacja: Polska, Kraków

0

Ja bym odpalił jakiś program który pozwala śledzić całą drogę z punktu A do punktu B i wtedy była by jasność co się dzieje i w którym miejscu gubi. Albo masz problem z NATem.


Yubby dibby dibby dibby dibby dibby dibby dum..
edytowany 1x, ostatnio: DibbyDum, 2013-04-21 12:09

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0