Poszukuje Image Edit

Odpowiedz Nowy wątek
2012-08-08 12:44

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

Lokalizacja: Bartoszyce

0

Szukam open source protego edytorka do grafiki ( copy,scale, rysowanie, gumka, paleta kolorów ) działającego jako kontrolka w WF lub w osobnej formie.
Ktoś coś może polecić ?

W jaki sposób można w WF wyświetlić prostego 3d cuba z teksturą 64x64 pixele ? Wiem, że mogę użyć silniki jak np. OGRE ale mi zależy na prościutkiej kontrolce. Nie chcę przepisywać kody do WPF-a bo nie ogarniam go :)

Pozostało 580 znaków

2012-08-08 12:53
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 27 minut temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Czyli, że szukasz kontroli będącej programem? :/
Programista czasami sam musi coś napisać, a nie tylko korzystać z dostępnych kontrolek, serio.


edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2012-08-08 12:53
Wiem, ale spróbować warto. Ktoś już wcześniej coś takiego mógł zrobić. Po co wywarzać otwarte drzwi i robić swoje np. sortowanie skoro jest to już wbudowane w .NET ? - wedlock 2012-08-08 13:04
Chociażby po to, aby się nauczyć jak to się robi i ew.móc wprowadzać własne optymalizacje etc. - Patryk27 2012-08-08 13:08
Też prawda. A co z 3d cubem w WF. Jak się do tego zabrać ? - wedlock 2012-08-08 13:11
Nie wiem jak w C#, ale w Delphi można było jako miejsce renderowania OpenGL wybrać np.konkretny panel. Potem prosty tutorial do nauki OpenGL i kostka gotowa. - Patryk27 2012-08-08 13:12
W C# w sumie też mogę overidować event OnPaint i rusuję na swojej kontrolce co chcę. Ale transformacje 3d, rzutowanie i perspektywa liczona samodzielnie to troszkę na około. Bardziej chciał bym zrobić to na zasadzie WPF-a czyli podaję punkty 3d, tworzę z nich cuba , oteksturowuję i tyle. Resztą zajmie się bodajrze directx . - wedlock 2012-08-08 13:17
W WPF byłoby łatwiej: http://www.kindohm.com/technical/WPF3DTutorial.htm Może zastanów się, czy nie warto przenieść projekt do WPFa, jeżeli nie ma tego dużo? - Afish 2012-08-08 15:49

Pozostało 580 znaków

2012-08-09 14:41

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

Lokalizacja: Bartoszyce

1

Znalazłem rozwiąznie do mojego 2-go problemu. Wklejam TU na forum dla potomnych

http://www.c-sharpcorner.com/[...]g-wpf-in-winforms-in-vs-2010/

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0