Błędny WSDL?

0

Witam,

Po dodaniu do projektu Web Reference i wskazaniu adresu do pliku WSDL (http://platformaopon.pl/webapi.wsdl) pojawiają się błędy:

Error 1 Custom tool error: Unable to import WebService/Schema. Unable to import binding 'platformaopon.pl' from namespace 'http://platformaopon.pl/webApi/'. Unable to import operation 'searchOffers'. The datatype 'http://platformaopon.pl/webApi/:string' is missing. C:\Users[uzytkownik]\documents\visual studio 2010\Projects\Platforma\Platforma\My Project\Settings.settings 1 1 Platforma

oraz

Error 2 Custom tool error: Unable to import WebService/Schema. Unable to import binding 'platformaopon.pl' from namespace 'http://platformaopon.pl/webApi/'. Unable to import operation 'searchOffers'. The datatype 'http://platformaopon.pl/webApi/:string' is missing. C:\Users[uzytkownik]\documents\visual studio 2010\Projects\Platforma\Platforma\Web References\platforma\Reference.map 1 1 Platforma

Twórcy tego WebApi twierdzą, że wszystko jest w porządku i nie popełnili żadnego błędu jednak z powodu powyższych błędów nie jestem w stanie wykorzystać tego mechanizmu. WebApi Allegro działa znakomicie, jedynie z tym Api mam problem...
Może macie jakiś pomysł jak obejść ten błąd lub jak wskazać twórcom w którym miejscu popełnili błąd?

1

Nie znam się dobrze na wsdl, ale wydaje mi się że to może powodować błąd : tns:string[]
bo tns jest zamieniany na "http://platformaopon.pl/webApi/". Powinno tam być chyba xsd:string, ale pewności nie mam

0

Wielkie dzięki!
Nareszcie twórcy przyznali się do błędu. Teraz wszystko działa poprawnie :)

0

Podczepię się pod ten wątek.

tworzę WSDL'a nieststy nie mogę go zaimportować do Visuala

wsdl dostępny pod adresem:
http://gdynia33.gwpi.eu/vcj/confInfoWsdl.wsdl

Nie mogę dojśc co nie tak. Błąd jak w pierwszym poście - The datatype is missing

0
misiakw napisał(a)

Podczepię się pod ten wątek.

tworzę WSDL'a nieststy nie mogę go zaimportować do Visuala

wsdl dostępny pod adresem:
http://gdynia33.gwpi.eu/vcj/confInfoWsdl.wsdl

Nie mogę dojśc co nie tak. Błąd jak w pierwszym poście - The datatype is missing

Ale jaki datatype?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0