Czy da się scrollowac obraz w panelu lub pictureboxie?

0

Witam,

Pisze w C# program, który ładuje bitmapę do panela lub pictureboxa ale ona jest za duża więc trzeba zrobić scrolowanie.
Widziałem, że jest coś takiego jak AutoScroll z tym, że nie wiem dlaczego to nie działa- mimo ustawienia tej wlaściwości na True.
Nawet formularz nie chce działać gdy to jest ustawione na True(w design formy ustawiam sobie panel tak żeby narożniki wystawały poza formę, uruchamiam a mimo tego nie pokazują się scrollbary. Dlaczego to nie działa?
System Windows 7

Pozdrawiam

0

chyba musisz autoscroll we właściwościach form ustawić na true. Mam podobnie w VB jakbyś chciał ;-)

0

Nie gniewaj się ale przecież napisałem w swoim poście, że jest AutoScroll i że to nie działa mimo ustawienia tego na True.
Nie znam VB poza tym to może działać u Ciebie w VB a w C# już nie. Pytanie dlaczego tak jest?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0