Sprawdzenie czy zalogowano...

Odpowiedz Nowy wątek
2011-10-17 20:41
0

Witam. Jak mogę sprawdzić czy zalogowałem się do poczty gmail.com jeśli mam taki kod.

         private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            webBrowser1.Document.GetElementById("Email").SetAttribute("value", textBox1.Text); // wypełnia pole e-mail
            webBrowser1.Document.GetElementById("Passwd").SetAttribute("value", textBox2.Text); //wypełnia pole hasło
            webBrowser1.Document.GetElementById("signIn").InvokeMember("click"); //klika "zaloguj się" na stronie
        } 

I jak teraz mam sprawdzić czy zalogował się ? Dodam, że webbrowser jest Visible = false;
Jeśli mnie nie rozumiecie to sprecyzuję pytanie :)

Pozostało 580 znaków

2011-10-17 21:04
0

To po co Ci ten WebBrowser, skoro jest niewidoczny?


"HUMAN BEINGS MAKE LIFE SO INTERESTING. DO YOU KNOW, THAT IN A UNIVERSE SO FULL OF WONDERS, THEY HAVE MANAGED TO INVENT BOREDOM."

Pozostało 580 znaków

2011-10-17 22:55
Rev
0
somekind napisał(a)

To po co Ci ten WebBrowser, skoro jest niewidoczny?

Służy mu za parser DOM i silnik JavaScriptowy. Aczkolwiek zalogować się na gmail można o wiele prościej, za pomocą webclienta, wyrażeń regularnych i prostej wersji html interfejsu webowego gmail. Ew. użyć jednego z tradycyjnych protokołów mailowych, jeżeli wystarczy.


edytowany 1x, ostatnio: Rev, 2011-10-17 22:55
Ty też nie wiesz co to pytanie retoryczne? :P - somekind 2011-10-17 23:23
ah, za dużo już trollowania na dzisiaj ;p - Rev 2011-10-17 23:29

Pozostało 580 znaków

2011-10-18 15:01
0

Stworzyłem pudło do logowania.

label1 (Adres e-mail:) textbox1 // tu program wpisuje e-mail
label2 (Hasło:) textbox2 // tu program wpisuje hasło

I chciałbym, aby program mi mówił czy zalogowany jestem czy nie. Bo ja nie widzę webbrowsera tak dla "estetyki" :)

Myślałem o stworzeniu if'a

if (webbrowser1.Document.GetElementId(".....") .........i tu się kończy pomysł 

P.s.
Potrzebne mi to bo dane z textboxów użyję do wysyłania e-maili.
Jestem amatorem i chciałbym coś fajnego skombinować ;)

Jak chciałeś coś fajnego skombinować, to już poległeś :) - massther 2011-10-19 11:34

Pozostało 580 znaków

2011-10-18 16:02
0

Myślisz, że taki Thunderbird czy Outlook mają wbudowane ukryte przeglądarki do wysyłania maili?


"HUMAN BEINGS MAKE LIFE SO INTERESTING. DO YOU KNOW, THAT IN A UNIVERSE SO FULL OF WONDERS, THEY HAVE MANAGED TO INVENT BOREDOM."

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0