kod z .aspx.cs w .aspx?

Odpowiedz Nowy wątek
2011-09-21 10:44
ste
0

Cześć.
Każdy plik .aspx ma pod sobą, albo tworzy razem z sobą 2 pliki .aspx.cs i aspx.designer.cs.
Moje pytanie polega na tym czy da się wrzucić zawartość .aspx.cs i .aspx.designer.cs do .aspx? Żeby było wszystko w jednym pliku. Coś w stylu VB.

Od razu mówię, że nie jest to mój pomysł, ale nie mam pojęcia jak go rozwiązać.
Pozdrawiam.

Tak, da się - tylko po co? :P - ElevenEleven 2011-09-21 10:54
bo "ktoś" nie chce mieć bałaganu na serwerze. Możesz zapodać jakimś linkiem lub coś? - ste 2011-09-21 10:58

Pozostało 580 znaków

2011-09-21 11:49
3

To wybij komuś ten pomysł rodem z epoki dinozaurów :)
Z premedytacją masz podział na podział na:

  • warstwę prezentacji - aspx
  • warstwę logiki - aspx.cs
  • definicję kontrolek, handlery zdarzeń etc., wszystko co generuje IDE, aby zachować spójność deklaracji w aspx i kodzie - aspx.designer.cs

Ale jakiego bałaganu? Tworzysz web aplikacje i kompilujesz kod do dll, na serwer wrzucasz jedynie dll'ki i pliki aspx, nie wrzucasz plików z kodem. Czy wybrałeś typ projektu website , a nie web application?

Pozostało 580 znaków

2011-09-21 12:08
ste
0
massther napisał(a)

To wybij komuś ten pomysł rodem z epoki dinozaurów :)
Z premedytacją masz podział na podział na:

  • warstwę prezentacji - aspx
  • warstwę logiki - aspx.cs
  • definicję kontrolek, handlery zdarzeń etc., wszystko co generuje IDE, aby zachować spójność deklaracji w aspx i kodzie - aspx.designer.cs

Ale jakiego bałaganu? Tworzysz web aplikacje i kompilujesz kod do dll, na serwer wrzucasz jedynie dll'ki i pliki aspx, nie wrzucasz plików z kodem. Czy wybrałeś typ projektu website , a nie web application?

Dobrze to ująłeś... "dinozaurów" :-) Koleś mówi na siebie "VB Guy".
Mniejsza z tym. Poradziłem sobie wrzucają wszystko do .aspx'a jako skrypt.
Dla niego bałaganem na serwerze będzie to, że oprócz .aspx'a będzie miała 2 "niepotrzebne" pliki i lepiej wszystko wrzucić na chama do jednego żeby jakoś działało.
Zdradzę Wam w tajemnicy, że tak załatwia się rzeczy w Grecji :-)

Pozdrawiam.

Pokaż pozostałe 5 komentarzy
hmmm w sumie fakt Somekind nigdy chyba aż tak nie jechałeś ostro :) Kolega dorwał się do klawiatury, czy gorszy dzień w pracy? Termin releasu się zbliża? - massther 2011-09-21 15:24
@massther - ja mam wakacje. :) Ten "dinozaur" utrudnia sobie życie, co jest niezłą perwersją. Przepraszam, jeśli homoseksualiści poczuli się dotknięci. - somekind 2011-09-21 17:20
Już nie przesadzajcie z tym VB. Skoro można lubić Pascala to VB też. - othello 2011-09-21 22:46
Mi nie chodziło o VB tylko o głupotę! Po VB jeżdżę w innych wątkach. ;P - somekind 2011-09-21 23:00

Pozostało 580 znaków

2011-09-21 21:41
0

wrzucanie wszystkiego do jednego pliku to jak wracanie do czasów ASP classic gdzie była jedna wielka zupa tagów.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0