Tworzenie ewentu

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-12 14:30
0

Mam problem chce sobie napisać swoje gg pobrałem do tego sHGG zrobiłem już logowanie się do systemu wysyłanie wiadomości i zmianę statusu. Ale nie wiem jak zrobić ewent dostawania wiadomości. Wiem ze w c# powinno wyglądać to tak

sharpGG.GGMessageReceive += new sHGG.GenericEventHandler<sHGG.MessageReceiveEventArgs>(sharpGG_GGMessageReceive);
 
public static void sharpGG_GGMessageReceive(object sender, sHGG.MessageReceiveEventArgs args)
{
 Console.WriteLine("Odebralem wiadomosc: " +msg); 
}

Ale ja pisze to w VB.NET i nie wiem jak to zrobić :/ Znaczy funkcje już zrobiłem ale w jaki sposób zrobić aby się wywoływała sie przy dostarczeniu wiadomości

    Private Sub sharpGG_GGMessageReceive(ByVal sender As Integer, ByVal args As sHGG.MessageReceiveEventArgs)
        RichTextBox1.Text = RichTextBox1.Text & "[" & args.Number & "] " & args.Message & vbNewLine
    End Sub
edytowany 2x, ostatnio: rafal612b2, 2011-08-12 14:37
Skoro wiesz jak zrobić w C#, to czemu męczysz tego VB ? - Madm4n 2011-08-12 22:28
Bo w VB.net pisze wszystkie programy a sHGG jest napisany pod c# wiec na necie znalazłem jak wygląda to pod c# ale nie wiem jak to do VB.net dać - rafal612b2 2011-08-12 23:57

Pozostało 580 znaków

2011-08-12 14:44
2011-08-12 15:19
0

Dzięki
Nie ogarniam trochę. Błędów nie ma lecz nie działa :-/ więc coś źle robię

Public Class Form1
 
    Sub Main()
 
        Dim sharpGGg As sHGG = New sHGG()
        AddHandler sharpGGg.GGMessageReceive, AddressOf sharpGG_GGMessageReceive
 
    End Sub
 
    Private Sub sharpGG_GGMessageReceive(ByVal sender As Integer, ByVal args As sHGG.MessageReceiveEventArgs)
 
        RichTextBox1.Text = RichTextBox1.Text & "[" & args.Number & "] " & args.Message & vbNewLine
 
    End Sub
End Class
edytowany 3x, ostatnio: rafal612b2, 2011-08-12 15:21

Pozostało 580 znaków

2011-08-16 22:17
0

ja się na tym shgg nie znam,
ale zobacz że w Twojej metodzie sender jest typu Integer a nie Object.

chociaż w sumie Integer to też Object...

edytowany 1x, ostatnio: Mrozu, 2011-08-16 22:17

Pozostało 580 znaków

2011-08-19 21:28
0

do mechanicznego przetłumaczenia kodu z C# na VB.Net można użyć programu .Net Reflector

Pozostało 580 znaków

2011-08-19 23:20
0
Azarien napisał(a)

do mechanicznego przetłumaczenia kodu z C# na VB.Net można użyć programu .Net Reflector

A kto by się tak bawił?
http://www.developerfusion.com/tools/convert/csharp-to-vb/


"HUMAN BEINGS MAKE LIFE SO INTERESTING. DO YOU KNOW, THAT IN A UNIVERSE SO FULL OF WONDERS, THEY HAVE MANAGED TO INVENT BOREDOM."

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0