Pytanie dot. Loading'u PictureBox'a

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-07 19:37
Newbie
0

Witam, mam kolejny problem... Teraz chodzi o wczytywanie obrazku WWW który pobiera link z XML'a i daje do pictureBox'a. Tylko że przy jednej formie się wczytuje, a na drugiej nie.

Formapierwsza.cs
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (listBox1.SelectedItem != null)
{
WesOS wes = new WesOS();
XmlDocument xml = new XmlDocument();
xml.Load(Application.StartupPath + "\system.xml");
XmlNodeList node = xml.SelectNodes("//system/settings/web/wallpaper/wall");

            if ((string)listBox1.SelectedItem == "1")
            {
                foreach (XmlElement enode in node)
                {
                    string id = enode.GetAttribute("id");
                    if (id == "1")
                    {
                        wes.zmianaxml("1");
                    }
                }
            }
            else if ((string)listBox1.SelectedItem == "2")
            {
                foreach (XmlElement enode in node)
                {
                    string id = enode.GetAttribute("id");
                    if (id == "2")
                    {
                    }
                }
            }
        }
    }

Forma2.cs
<code class="c#">        public void zmianaxml(string value)
        {
            XmlDocument xml = new XmlDocument();
            xml.Load(Application.StartupPath + "\\system.xml");
            XmlNodeList node = xml.SelectNodes("//system/settings/web/wallpaper/wall");
            foreach (XmlElement enode in node)
            {
                string id = enode.GetAttribute("id");
                if (id == value)
                {
                    string attr = enode.GetAttribute("url");
                    pictureBox1.Load(attr);
                    MessageBox.Show("Done!");
                }
            }
        }

XML

<system>
  <settings>
    <desktop>
      <wallpaper url="1.jpg"/>
    </desktop>
    <web>
      <wallpaper>
        <wall id="1" url="1.jpg" preview="1preview.jpg" author="Wesseb"/>
        <wall id="2" url="2.jpg" preview="2preview.jpg" author="Wesseb"/>
      </wallpaper>
    </web>
  </settings>
  <user>

  </user>
</system>

Błąd polega na tym, że pictureBox pierwszej formy się ładuje (preview), ale gdy kliknę dodaj na drugą formę, pisze "Done!", lecz nic się nie zmieniło...

Pozostało 580 znaków

2011-08-08 10:35
Newbie
0

Problem rozwiązany...

Pozostało 580 znaków

2011-08-08 11:05
0

Zapewne ukradli przycisk odpowiedniego formatowania kodu, podczas tworzenia postu.


Co kurła debuguj ten kod i streszczaj się klientowi chce się fixa, a jak nie kurła to odpale visuala i ci pomoge a tego byś nie chciał
Ja się tam nie znam, ale ten kod jest przecież dobrze sformatowany (wcięcia...)? - msm 2011-08-08 17:56

Pozostało 580 znaków

2011-08-08 13:49
Newbie
0

Możliwe że ukradli ;] Tylko zamiast się wymądrzać, mógłbyś pomóc... Ale nie ważne..

Ekhm, post wyżej napisałeś, że problem rozwiązany. Ee? - xeo545x39 2011-08-08 15:25

Pozostało 580 znaków

2011-08-08 14:07
2

Nie chodzi o wymądrzenie czy nie. Ale jeśli oczekujesz pomocy sensownej, to dostarcz nam potrzebne informacje do analizy. Jeśli masz kod kilkunasto czy kilkudziesięciu linijkowy i dostarczysz go niesformatowany to wielu nie ma ochoty przebijać się przez takiego potworka. Nam nikt nie płaci za poświęcanie czasu i nie mamy go tyle żeby sobie siedzieć i formatować czyjś kod.

Pozostało 580 znaków

2011-08-08 16:39
Newbie
1

Teraz rozumiem, następnym razem będę o tym pamiętać...

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0