Serwer rozsyłanie adresu

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-27 20:08
Roni
0

Witam,

Chce zrobić prosty program typu klient/serwer przy użyciu UDP i mam taki problem bo chciałbym aby po naciśnięciu jakiegoś przycisku w serwerze rozsyłał on swój adres, a klient nie znając wcześniej tego adresu po naciśnięciu przycisku połącz łączył się z serwerem. Nie chodzi mi o gotowe rozwiązanie tylko naprowadzenie z czego powinienem skorzystać. Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2011-07-27 20:43
0

Niech zgadnę nasz zmienne IP ?

Tak się nie da się,aczkolwiek możesz po kliknieciu przycisku na serverze wysyłać plik txt z ip na jakiś FTP,

klient po wałczeniu albo po kliknięciu connect ściągał by go :) i łączył by sie przez ip w nim :)

Albo zrobić server pośredni

Klient <--> pośredni <--> server

ale server pośredni musi mieć stałe IP.


Przejdę, przejdę, myślał Red. Nie pierwszy raz, przecież przez całe życie właśnie tak, po szyję w gównie, a nad głową pioruny, zawsze tak było...
edytowany 1x, ostatnio: konserwa, 2011-07-27 20:44
trzymanie ip serwera na ftp o_O - O_o 2011-07-27 22:14
@O_o: nieładne rozwiązanie, ale proste i działające. - [losowa nazwa] 2011-07-27 22:41
WRAGGHHHH. Bardzo nieładne ;) Dostęp do serwera PHP jest bardziej dostępny od dostępu do serwera FTP przy czym przechowywanie adreu na ogólnie dostępnym skrypcie do którego, mając dostęp, serwerki wsadzają swoje IP stąd dostęp do serwera serwującego IP jest bardziej dostęny od serwera serwującego IP na pliku w FTP o_O - O_o 2011-07-28 01:29
dostęp jest bardziej dostępny od dostępu? - Azarien 2011-07-28 10:27
bywa ;) - O_o 2011-07-28 10:43
Bez różnicy pomysł z FTP jest raczej ściągany bo kiedyś pisano samo uaktualniające się hax`y do warrock które ściągały plik txt z adressami. Pomysł działał i czego chcieć więcej -_-. Oczywiście plik txt może być także na stronie po czym by go się ściągało to bez różnicy. Po prostu musi by serwer który pozwala pobierać pliki. - konserwa 2011-07-28 11:45

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0