Problem z grafika aplikacji

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-08 18:08
new
0

Witam,do tej pory uczylem sie samego programowania wiec c# i asp.net. Teraz chce zrobic swoja strone za pomoca asp ale kompletnie nie wiem jak sie zabrac za graficzna czesc strony moze pozniej aplikacji. Potrzebuje malej pomocy co gdzie i jak podczepic.Sciagnalem sobie templata ktory posiada obrazki,plik css i plik o nazwie index.html. Mam vs2010 i folder Theme w ktorym wiem ze wszystkie te rzeczy powinny byc przechowywane i do Was pytanie gdzie co poumieszczac w widoku source,co w head a co w body.Po prostu potrzebuje malej instrukcji:
-obrazki w np nie wiem niech bedzie body
-css gdzies tam
-index ...

Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi.Z gory wielkie dzięki.

Pozostało 580 znaków

2011-07-08 19:10
0

Poczytaj jakiś tutorial XHTML i CSS.

Pozostało 580 znaków

2011-07-08 19:51
new
0

Ja podstawy znam ale nie wiem jak to odniesc do vs. Wiem ze css nalezy umiescic w head. Ale np obrazki tez mozna w head umiescic i tu pytanie jaka jest roznica miedzy obrazkiem w head a w body,czy moze nie ma ?Co daje plik index.html i czy obrazki nalezy przeciagac i upuszczac czy moze umieszczac je za pomoca kontrolki image?

Pozostało 580 znaków

2011-07-08 20:43
msm
0

somekind ma rację, poczytaj jakiś tutorial XHTML bo z Twojego posta IHMO wynika że podstaw nie znasz.

Nie ma 'obrazków' w head. W sekcji head są 'nagłówki' etc. Cała zawartość strony, czyli to co widzi użytkownik znajduje się w sekcji body.
Plik index.html to z reguły plik który jest 'stroną główną' twojej strony - czyli po wpisaniu www.mojastrona.pl wyświetla ci się plik index.html tej strony.

Css sobie na początek daruj, służy do ustalania wyglądu strony (czy linki mają być białe czy zielone w kropki a tekst różowy czy pogrubiony niebieski etc).

Jeśli potrzebujesz przykładu źródła rozbudowanej strony to naciśnij Ctrl-U (dla firefoxa).

edytowany 2x, ostatnio: msm, 2011-07-08 20:45

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0