Process.Start

0

witam

chcialbym w swoim programie uruchamiac inny program ale tak zeby byl tylko uruchomiony w procesach.
Zeby dzialal w tle.

jest taka mozliwosc ??

pzdr Andrzej

0

Usluga windowsowa, 2 watki ponizej jest cos na temat.

0
johny_bravo napisał(a)

Usluga windowsowa, 2 watki ponizej jest cos na temat.

tak czytalem :)
ale tam jest na temat stworzenia programu ktory uruchamialby sie tylko w procesach
a mnie chodzi o uruchomienie nie mojej aplikacji
np IExplorer ale tylko w procesach :) jest taka mozliwosc ??

pzdr Andrzej

0

W 'Aplikacjach' są tylko klamoty posiadające widoczne okna, wszystko inne jest widoczne wyłącznie w procesach... Kolejny co nie umie programu bez okna napisać?

0
.... napisał(a)

W 'Aplikacjach' są tylko klamoty posiadające widoczne okna, wszystko inne jest widoczne wyłącznie w procesach... Kolejny co nie umie programu bez okna napisać?

kurde my sie chyba nie rozumiemy :)

ja nie chce napisac programu bez okna(form) :)
tylko otworzyc juz napisany program przez kogos innego jako dzialajacy w tle :) tylko w procesach bez wyswietlenia jego formy :)

pzdr Andrzej

otwierajac przegladarke internetowa IE czy FireFox mam ja na pasku,wAplikacjach i w procesach a ja chcialbym ja otworzyc tak zeby byla tylko w procesach

0

Oho, kolejny haxior-abuser.

0

nie...............:)
po prostu chce otworzyc i komunikawac sie z duza iloscia programow np okolo 30 :) .....................
wiec pewnie sie domyslasz jakby to wygladalo :)

pzdr Andrzej

0

ponowie pytanie bo bardzo mi na tym zależy :)

czy można uruchomić "obcy" program bez jego formy ?? żeby był tylko w procesach .
i nie potrzebuje tego do Hackowania czy innych podobnych działań.

potrzebuje to dla własnych potrzeb chcę mieć uruchomionych kilkadziesiąt programów .
które będą wysyłały do mojego programu jakieś dane i żeby nie robić sobie śmietnika na pasku zadań chciałbym by te programy działały jako niewidoczne .

z góry dziękuje za jakąś podpowiedź

pzdr Andrzej

0

odpowiedzi nie uzyskalem ale dla potomnych :

        public enum ShowCommands : int
        {
            SW_HIDE = 0,
            SW_SHOWNORMAL = 1,
            SW_NORMAL = 1,
            SW_SHOWMINIMIZED = 2,
            SW_SHOWMAXIMIZED = 3,
            SW_MAXIMIZE = 3,
            SW_SHOWNOACTIVATE = 4,
            SW_SHOW = 5,
            SW_MINIMIZE = 6,
            SW_SHOWMINNOACTIVE = 7,
            SW_SHOWNA = 8,
            SW_RESTORE = 9,
            SW_SHOWDEFAULT = 10,
            SW_FORCEMINIMIZE = 11,
            SW_MAX = 11
        }
[DllImport("shell32.dll")]
        static extern IntPtr ShellExecute(
            IntPtr hwnd,
            string lpOperation,
            string lpFile,
            string lpParameters,
            string lpDirectory,
            ShowCommands nShowCmd);  

ShellExecute(IntPtr.Zero, "open", "C:\\Program Files\\FXDD - MetaTrader 4\\terminal.exe", "", "", ShowCommands.SW_HIDE);

pzdr Andrzej

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0