Visual studio licencje???

Odpowiedz Nowy wątek
2009-09-13 03:33

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 4 dni temu

Lokalizacja: Warszawa

0

Stanąłem przed koniecznością kupienia kompilatora dla napisanej aplikacji… zastanawiam się jaka wersja będzie minimalną wystarczająca. Proszę w związku z tym o poradę odnośnie licencji.

Z informacji znalezionej na stronie MS wynika ze wystarczy Visual studio 2008 standard wersje Express odpadają bo m.in. nie obsługuje raportów. Jako serwer bazy danych za to będzie pracować MS SQL Express.

Natomiast zastanawiam się czy mogę wykorzystać

  • Visual Studio 2008 Wersja próbna
  • Visual Studio 2010 Beta

Czy licencja ww. programów pozwala na zastosowania komercyjne.

Pozostało 580 znaków

2009-09-13 11:31

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0
spec1 napisał(a)

Stanąłem przed koniecznością kupienia kompilatora dla napisanej aplikacji…

Kompilator jest dostarczany razem z .NET Framework i nie ma potrzeby, żeby go kupować. Programy możesz pisać w notatniku a kompilować z linii poleceń.

spec1 napisał(a)

Natomiast zastanawiam się czy mogę wykorzystać

  • Visual Studio 2008 Wersja próbna
  • Visual Studio 2010 Beta

Czy licencja ww. programów pozwala na zastosowania komercyjne.

To chyba najlepiej będzie jak tą licencje przeczytasz i sprawdzisz czy możesz wykorzystywać te wersje komercyjnie.

A porównanie poszczególnych wersji Visual Studio możesz znaleźć tutaj.


Pozostało 580 znaków

2009-09-13 13:16

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Natomiast zastanawiam się czy mogę wykorzystać

  • Visual Studio 2008 Wersja próbna
  • Visual Studio 2010 Beta

Nie mogą być wykorzystane komercyjnie. Czeka cię zatem zakup wersji Proffesional albo szukanie alternatywnych rozwiązań do tworzenia raportów i wszystkiego tego, czego potrzebujesz a czego nie ma w wersjach Express i Standard.

Pozostało 580 znaków

2009-09-13 19:14

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Możesz zainteresować się darmową alternatywą dla VS: Sharp Develop


Pozostało 580 znaków

2009-09-13 23:41

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 4 dni temu

Lokalizacja: Warszawa

0

czy ten sharp develop otworzy solutions z VS czy konieczne będzie reczne metoda copy-past kopiowanie treści i edycja tego co nie zrozumie.

Pozostało 580 znaków

2009-09-14 01:06

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

SharpDevelop bez problemu poradzi sobie z plikami *.sln. Ja znalazłem dwa problemy: brak debuggera dla aplikacji x64 oraz nie widzę nigdzie możliwości tworzenia raportów - jest niby SharpDevelopReports ale integracja tego z SharpDevelop nie powiodła mi się. Może Tobie się uda :P

Pozostało 580 znaków

2009-09-16 17:36

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

kiedys byl jeszcze program microsoftu o nazwie BizSpark, nie wiem czy nadal istnieje - mozna bylo soft oryginalny za dosc dobra cene dostac


no to pojechałem z nieobecnością.. chwila przerwy i prawie rok przeleciał

Pozostało 580 znaków

2009-09-17 23:25

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 4 dni temu

Lokalizacja: Warszawa

0

Dziękuje za Pomoc wypróbowałem tego sharp developa i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony...
i chyba na jakiś czas zostanę przy tym rozwiązaniu...

Pozostało 580 znaków

2009-09-25 15:56

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Można kupić visual studio wersja standard - cena około 1300 zł.

Pozostało 580 znaków

2009-09-26 08:01

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

#Develop jest dobry, a jako oprogramowanie OpenSouce, możesz wykorzystać go za darmo do tworzenia każdej, nawet komercyjnej aplikacji. Pracuję z nim już od jakiegoś czasu i zawsze doskonale się spisuje.

Pozostało 580 znaków

Robert Oechowski
2009-09-29 12:38
Robert Oechowski
0

wykorzystałem C#deveopa i w ten sposób skompiowaem końcowy produkt
dzięki

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0