MySQL na serwerze yoyo.pl

Odpowiedz Nowy wątek
2009-08-28 11:57

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Witam,

Mam takie dane bazy MySQL:

  1. Adres serwera MySQL: mysql2.yoyo.pl
  2. Baza danych: db914928
  3. Nazwa użytkownika: db914928
  4. Hasło: nie ważne jakie :P

I mam taki prościutki kod w zdarzeniu button'a:

try
               {
                   string connString = "SERVER="+dana1.Text+";DATABASE="+dana2.Text+";User ID="+dana3.Text+";Password="+dana4.Text+";";
                   MySqlConnection cnMySQL = new MySqlConnection(connString);
                   cnMySQL.Open();
               }
               catch (Exception)
               {
                   MessageBox.Show("ERROR! Połączenie z bazą było niemożliwe!");
               }

Mimo iż wpiszę w dana1, dana2, dana3 i dana4 poprawne dane podane wyżej cały czas wywala mi wyjątek.


Pozdrawiam,
K.

Pozostało 580 znaków

2009-08-28 12:35

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0
Benkowik napisał(a)

Co robię źle?

Nie podajesz w opisie problemu jaki wyjątek ci wywala ;-P

Pozostało 580 znaków

2009-08-28 12:44

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Errory samemu wyświetlam w ten sposób:

catch (Exception)   {
                   MessageBox.Show("ERROR! Połączenie z bazą było niemożliwe!");
             }

Ale sprawdzałem co wyświetli mi treść prawdziwego komunikatu:

catch (Exception ex)
               {
                   MessageBox.Show(ex.Message);

               }

i uzyskałem taki komunikat:
Unable the connect to any of the specified MySQL host


Pozdrawiam,
K.

Pozostało 580 znaków

abc
2009-08-28 14:14
abc

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 42 minuty temu

Lokalizacja: Białystok

0
Benkowik napisał(a)

Errory samemu wyświetlam w ten sposób:

catch (Exception)   {
MessageBox.Show("ERROR! Połączenie z bazą było niemożliwe!");
}

Ale sprawdzałem co wyświetli mi treść prawdziwego komunikatu:


catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show(ex.Message);
           }

> 
>  i uzyskałem taki komunikat:
> <i>Unable the connect to any of the specified MySQL host</i>

a port podać i spróbować ?

Pozostało 580 znaków

2009-08-28 15:29

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Niestety nadal nie łączy. Spróbuje z lokalną bazą ale chciałbym, żeby mi z serwera też łączyło.


Pozdrawiam,
K.

Pozostało 580 znaków

2009-08-28 16:36

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Sprawdź dowolnym darmowym albo 30-dnoiwym programem czy ci się połączy, jeśli nie, to najpewniej serewr jest zabezpieczony przed łączeniem z zewnątrz. Baza yoyo służy przecież do obsługi stron internetowych, a nie zachcianek programistow. Juz nie raz spotkałem się z takim zabezpieczeniem i nie wiem, czy nie było to też w yoyo.

Pozostało 580 znaków

2009-08-28 17:17

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Zobacz innym klientem (np Query Browser dołączany do mysql-a) albo nawet telnetem to bedziesz wiedziec czy cos robisz zle czy nie

Pozostało 580 znaków

2009-08-28 18:27

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Tak, przez zabezpieczenia nie mogłem się połączyć.

Zainstalowałem MySQL na komputerze, po wpisaniu danych wszystko poszło.

Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.


Pozdrawiam,
K.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0