asp.net logowanie

0

Witam,
jestem poczatkujacym jesli chodzi o asp.net mam pytanie. Jak zrealizowac logowanie przy uzyciu uwierzytelnienia Forms ale nie podajac uzytkownikow w pliku ale majac stworzona specjlanie na tel cel baze danych i odpowiednie tabel. Chodzi mi o to czy da sie to jakos zrealizowac bo w ksiazce i internecie znalalzem przyklady jak dodawac uzytkownikow bezposrednio do pliku web.comfig ale nie znalazlem jak to zrobic gdy sie przechowuje dane o uzytkownikach w bazie dancyh (nie ma tego w ksiazce, ktora posiadam).Prosze o wskazanie materialow lub podpowiedz. Jestem swiezakiem prosze o wyrozumialosc.

0

Heh. Sam sie ostatnio z tym meczylem ;) Na www.asp.net jest pelno video tutoriali na ten temat. Np. ten, a tutaj cala podstrona o bezpieczenstwie.

0

Trzeba napisać swój provider (klasa dziedzicząca po MembershipProvider) oraz ustawić ją w web.config.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0